Congres Klinische ethiek op de intensive care

Intensive care en ethiek en gezondheidsrecht zijn dagelijks met elkaar verbonden: het afzien en staken van behandeling; het includeren van bewusteloze patiënten in spoedeisend onderzoek; orgaandonatie en orgaantransplantatie; het laatste beschikbare bed op de IC; schriftelijke wilsverklaringen; het overplaatsen van patiënten halverwege de behandeling naar een IC van lager niveau. Artsen en verpleegkundigen moeten hierbij ad hoc beslissen hoe zij met deze dilemma’s omgaan.

En wat zijn de lange-termijn gevolgen van een verblijf op de intensive care? Wat zijn de huidige inzichten in de klinische ethiek op de intensive care? Zijn er richtlijnen en moeten we ons daar aan houden?

Op dit congres met multidisciplinaire sprekers vanuit de intensive care, de ethiek en het gezondheidsrecht krijgen de deelnemers in voordrachten te horen over de praktische, ethische en juridische aspecten van dilemma’s op de intensive care waarin handvaten geboden worden voor de dagelijkse praktijk.

Bestemd voor
Primair de IC verpleegkundigen, secundair fellows (artsen) intensive care, arts assistenten en intensivisten.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij het V&VN.

Praktische informatie
– Datum en locatie: Het Klinische ethiek op de IC vindt plaats op 26 november 2010 in Jaarbeurs te Utrecht.
– Kosten: De kosten voor deelname aan het congres Klinische Ethiek op de IC bedragen € 195,- (excl. btw). Leden van V&VN en Critacal Care € 175,- (excl. btw) De deelnamekosten zijn inclusief congresmateriaal, koffie/thee, lunch en borrel.

Meer informatie

Cursussen & Congressen, T: 030 638 36 38, E: congressen@bsl.nl

Bekijk het programma op: www.bsl.nl/klinische-ethiek

Plaats een reactie