Condoomtesters gezocht voor nieuwe uitvinding

Condoom-Anoniem.nl, een Nederlandse internetsite over condooms, gaat vanaf zaterdag 6 augustus 2011 op zoek naar 1000 mensen om een nieuw condoom te testen. Een romantische vrijpartij onderbreken voor een condoom moet met de nieuwe innovatie verleden tijd zijn. “Omdoen gaat nu sneller, makkelijker én veiliger, zelfs met één hand en in het donker” .

Richard Spooren van Condoom-Anoniem.nl is enthousiast over het nieuwe condoom waar enkele jaren aan is gewerkt door een technologisch innovatiebedrijf uit Delft. “Condooms zijn niet ideaal” geeft de condoomverkoper toe, “maar hiermee worden de belangrijkste bezwaren en risico’s aangepakt”. Een grote landelijke gebruikerstest moet aantonen of de uitvinding bij het grote publiek in de smaak valt. 1000 testpersonen ontvangen gratis drie testcondooms en wordt gevraagd hun ervaringen door te geven via een online enquete. Onder de deelnemers worden als beloning iPads verloot.

De huidige latex condooms zijn al zo’n 100 jaar hetzelfde. Behalve smaakjes, kleurtjes en vormen zijn er weinig vernieuwingen geweest, weet Spooren. In onderzoeken over veilig vrijen onder jongeren wordt vaak de onderbreking voor een condoom als excuus genoemd om zonder condoom te vrijen. Spooren: “Met deze condooms kost het omdoen veel minder tijd, en omdat je het condoom niet met je handen aan hoeft te raken, is er ook minder kans op beschadigingen door nagels of sierraden, dus het wordt ook veiliger.”

Aanmelden als condoomtester kan vanaf zaterdag via www.condoom-anoniem.nl, zolang te voorraad strekt.

Plaats een reactie