Compassie als sleutel tot geluk

Ruim een miljoen mensen in Nederland hebben last van chronische stress en overbelasting. Voor velen geldt dat zij zich niet kunnen heugen wanneer zij voor het laatst voor langere tijd ontspannen, kalm en tevreden waren, of vrolijk, opgewekt en vitaal.

Ratrace
Kort gezegd komt het erop neer dat we druk zijn, druk doen en ons druk maken. We kunnen uit deze ratrace komen door compassie, voor onszelf en voor anderen.

De eerste stap is om te vertragen, eerlijk onze eigen drijfveren onder ogen te zien, ruimte te maken voor leed en kwetsbaarheid. De tweede stap is om vanuit mildheid weer meer vitaliteit, ontspanning en genieten in ons leven en het leven van anderen te brengen.

Compassie
Het boek Compassie als sleutel tot geluk leert ons om stapsgewijs het vermogen tot (zelf)compassie te ontwikkelen. Voorbij stress en zelfkritiek!

Auteurs
Monique Hulsbergen is freelance psycholoog en auteur. Zij werkte 18 jaar als gz-psycholoog/psychotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg. Ernst Bohlmeijer promoveerde in 2007 op onderzoek naar de effecten van life-review op depressieve klachten en zingeving van mensen in de derde levensfase. Sinds 2011 is hij hoogleraar Geestelijke Gezondheidsbevordering aan de Universiteit Twente.

Boekgegevens
– Titel: Compassie als sleutel tot geluk
– Subtitel: Voorbij stress en zelfkritiek
– Auteurs: Monique Hulsbergen en Ernst Bohlmeijer
– ISBN: 9789089536723
– Aantal pagina’s: 144 p
– Verwachte publicatie: september 2015
– Uitgever: Uitgeverij Boom

Compassie als sleutel tot geluk

Plaats een reactie