Communiceren met kinderen over hun erfelijke ziekte

Het Erfocentrum organiseert samen met het LUMC een themamiddag met als rode draad: “communiceren met kinderen over hun erfelijke ziekte”. Behandelaars, voorlichters en beleidsmakers die te maken hebben met kinderen met erfelijke aandoeningen laten hun licht schijnen over effectief communiceren. Communiceren doen we constant. Dit wil nog niet zeggen dat het altijd makkelijk is, laat staan dat het communiceren effectief is. Hoe praat je eigenlijk met een kind over moeilijke onderwerpen? Hoe sluit je aan bij kinderen van verschillende leeftijden? Wat is de basis van een goede communicatie? Weet je zeker dat wat je wil zeggen ook overkomt? En wat vindt het kind er zelf van?

In de eerste helft van de bijeenkomst staan de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen rond de ziekte van Duchenne centraal. De ervaringen van ouders met kinderen met ziekte van Duchenne of een andere ernstige aandoening komen aan bod. Ter afsluiting van dit deel zal interactief worden gediscussieerd over “erfelijkheid van nare paarse haren”.

De tweede helft van de bijeenkomst gaat over communiceren met kinderen, met andere woorden de ziekte vanuit het kind bezien. Wat kan een professionele organisatie als Disney ons leren over kindgericht communiceren, over het beleven? Of een kindercircus? Of een poppenspeler? Interactief en anders dan anders…

Het aantal plaatsen is beperkt. Noteert u woensdagmiddag 11 november a.s. daarom alvast in uw agenda of schrijft u zich nu online in op www.erfocentrum.nl voor deze inspirerende middag.
U kunt zich ook telefonisch aanmelden: 0348-437690. De conferentie zal gehouden worden in de Burumazaal van het LUMC, van 13.00 tot 17.00 uur.

Plaats een reactie