Coachen als professie

Bij Boom Lemma uitgevers is een nieuwe uitgave verschenen, een ‘body of knowledge’ voor coaches in Nederland en Vlaanderen. Deze nieuwe bijdrage aan het vak, getiteld “Coachen als professie“, wordt door een van de leiders in het vak, Rudy Vandamme, het nieuwe ‘standaardwerk’ genoemd. Het is geschreven door Ien G.M. van der Pol, zelf coach en oprichter/directeur van de Alba-academie.

Het boek biedt lezers en studenten de fundamenten van het beroep via kennis, kunde en ervaringswijsheid. Het boek is doorspekt met praktijkvoorbeelden. Van der Pol vult bestaande benaderingen aan met een korte geschiedenis, ethiek en nieuwe concepten als het ‘Inclusive model’ van aandacht, Value Based Transformation, en de K-A-R-M-A Leer- & reflectiecyclus.

Coachen als professie verbindt belangrijke methoden en technieken met elkaar tot een overzichtelijke ‘body of knowledge’ voor de beroepsgroep. Door de steeds verdere professionalisering van het beroep, wordt het onmogelijk om zonder opleiding geloofwaardig te functioneren als coach. Het spreekwoordelijke ‘bordje op je deur’ en coachen maar is echt verleden tijd.

Coachen als professie is interessant voor alle coaches, studenten van alle vormen van begeleidingskunde, opleiders, trainers en maatschappelijk hulpverleners en welzijnswerkers, evenals HR-managers en leidinggevenden.

Het boek wordt op 2 februari 2012 gepresenteerd tijdens het middagsymposium “Vakmanschap in Coaching” in Veldhoven, waar o.a. de auteur zal spreken en signeren; Rudy Vandamme zal spreken over contextueel coachen en Anne Ribbers (Universiteit Tilburg) over de moderne variant e-coaching.

Plaats een reactie