CliniClowns speelkoffer voor patiëntjes Lievensberg ziekenhuis

Op dinsdag 2 november wordt op de kinderafdeling van het Lievensberg ziekenhuis de CliniClowns speelkoffer onthuld. Bij deze speciale onthulling zijn kinderen aanwezig met een (langdurige) ziekte en/of handicap, die met regelmaat in het ziekenhuis komen. Ook CliniClowns Kwibus & Moon zijn van de partij.

De speelkoffer biedt afleiding en plezier aan kinderen met een ziekte en/of handicap, op momenten dat de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn.

De speelkoffer biedt afleiding en plezier aan kinderen met een ziekte en/of handicap, op momenten dat de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn. In de speelkoffer, met een afmeting van 1.60 bij 1 m., is van alles te doen. Zo is er een interactieve lachspiegel met vele innovatieve snufjes, een clownsorkest dat door het spelen op een orgeltje gaat draaien en een spannend evenwichtspel. De kinderen kunnen filmpjes bekijken. In de lachspiegel zit een camera. Daarmee kun je een foto van jezelf maken en die via de mail versturen naar huis of naar vriendjes en vriendinnetjes.

Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie. Momenteel spelen meer dan 60 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns speelkoffer in het ziekenhuis, de spannende online belevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thuis worden verzorgd en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin.

Plaats een reactie