Cliniclowns begeleiden kinderafdeling naar nieuwe Isala

De verhuizing van de patiënten van locatie Sophia naar het nieuwe ziekenhuis startte zondag 4 augustus 2013 vanochtend in alle vroegte.

Cliniclowns begeleiden verhuizing kinderafdeling IsalaLisanne wordt door Cliniclowns begeleid naar haar verpleegkamer in het nieuwe Isala. Fotograaf Frans Paalman.

Ongeveer halverwege de ochtend ging de kinderafdeling naar het nieuwe Isala onder begeleiding van twee Cliniclowns.

Lisanne is de allereerste patiënt van de kinderafdeling die ging verhuizen. Twee Cliniclowns checken of zij er helemaal klaar voor is. De bandenspanning van de bedden is in elk geval goed. Een van de clowns heeft de sleutel van de nieuwe kamer, dus ze is klaar voor vertrek.

Haar vader en een verpleegkundige rijden het bed de afdeling of. “Ik vindt het wel heel apart om zo te verhuizen”, zegt Lisanne vanuit haar bed. Ze heeft een speciale Isala-verhuist-knuffel gekregen die haar gezelschap houdt op het bed. Voor alle kinderen en zwangere vrouwen was er een knuffelbeertje.

Via de voormalige hoofdingang van Sophia gaat Lisanne de nieuwbouw in. Bij de kinderafdeling staat haar moeder en wordt zij ontvangen door kinderarts Paul Brand. Snel knopen de Cliniclowns nog even een lintje om de deur van haar nieuwe kamer, zodat zij deze officieel kan openen.

1 gedachte over “Cliniclowns begeleiden kinderafdeling naar nieuwe Isala”

  1. We vinden het geweldig dat twee van onze CliniClowns de verhuizing van de kinderafdeling mocht begeleiden. Zo ervoeren de kinderen veel afleiding en plezier tijdens het verhuizen.

    Met een lach,
    Stichting CliniClowns Nederland
    http://www.cliniclowns.nl

    Beantwoorden

Plaats een reactie