Cliënten Humanitas Onder Dak doen mee met Nationale Sportweek

Van 21 tot en met 28 april 2012 vindt in ons land de Nationale Sportweek plaats, om te laten zien hoe leuk, gezond en belangrijk sporten is. De organisatie voor Maatschappelijke Opvang Humanitas onder Dak organiseert in dit verband voor haar cliënten een speciaal sportprogramma.

FC Twente voetballer Jeroen Heubach verzorgt op maandag de 23 april 2012 belangeloos de officiële aftrap van dit programma, met een voetbaltraining voor cliënten.

Sport maakt binnen Humanitas Onder Dak een volwaardig onderdeel uit van de activiteiten voor cliënten. Vandaar dat de organisatie graag meedoet met de sportweek. Activiteitenbegeleidster en sportfunctionaris Jeanine de Kruyk: ‘Sport is goed voor lijf en leden. Het geeft plezier en voldoening. Maar er komt veel meer bij kijken. Het gaat ook om dingen als luisteren naar elkaar, de tegenstander respecteren en je neerleggen bij de beslissing van de scheidsrechter. Allemaal zaken die onze cliënten kunnen helpen de draad van hun leven weer op te pakken.’

Cliënten van Humanitas Onder Dak nemen onder meer deel aan de speciale vier tegen vier voetbalcompetitie in de binnenstad van Enschede, tijdens de feestelijke opening van de Nationale Sportweek. Op zondag 22 april doet de hardloopploeg van HOD Hengelo mee aan de marathon van Enschede. Verdere sportieve activiteiten waar cliënten van Humanitas Onder Dak gratis aan kunnen deelnemen zijn: survival in Zenderen, zwemmen in het Twentebad, fitness bij Olypmic Gym en vissen bij het Hulsbeek.

Enkele cliënten van Humanitas onder Dak zijn zo enthousiast over de geboden mogelijkheden, dat ze in de HOD-werkplaatsen presentjes hebben gemaakt voor de mensen die zich belangeloos voor hen in willen zetten. Het gaat om mensen als Andre van Eeten, voorzitter van OHV te Oldenzaal, Albert Gerrits van het Twentebad en Carlo Kastermans van Olympic Gym Hengelo.

Als afsluiting van de Nationale Sportweek houdt de ‘prikploeg’ van het Kansentraject Humanitas Onder Dak het terrein van de UT Twente schoon tijdens de Batavierenrace. Als tegenprestatie zorgt de UT voor vervoer (met ontbijt) naar Papendal waar de Federatie Opvang een sportdag organiseert.

Voor Humanitas onder Dak en haar cliënten zijn deze vormen van contact en samenwerking met organisaties, instellingen en en bedrijven zeer waardevol, benadrukt Jeanine de Kruyk: ‘Onze cliënten halen er veel voldoening uit en krijgen er waardering voor. Ze kunnen weer trots zijn op zichzelf, waardoor hun geloof in eigen kunnen kan groeien.’

Plaats een reactie