Chronische pijn en pijnbestrijding: ja en nee

In de Week Chronisch Zieken organiseert het Centrum voor Revalidatie-UMCG op vrijdag 12 november 2010 samen met patiëntenverenigingen een themadag over chronische pijn en pijnbestrijding op locatie Beatrixoord in Haren. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 29 oktober aanstaande.

Tijdens de themadag staan de mogelijkheden en ervaringen met pijnbestrijding bij chronische pijn centraal. Een farmacoloog, anesthesioloog, psychiater en revalidatiearts van het UMCG vertellen vanuit hun vakgebied over de mogelijkheden en voor- en nadelen van pijnbestrijding. Menzis gaat in op de visie van de zorgverzekeraar en een huisarts bespreekt voorbeelden uit de praktijk. Tot slot zullen twee patiënten hun eigen ervaringen met én zonder pijnmedicatie met de aanwezigen delen. Tijdens twee forumdiscussies is het voor het publiek mogelijk om vragen te stellen aan de sprekers.

Samen met patiëntenverenigingen

De themadag is samen met patiëntenverenigingen georganiseerd: de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (de Wervelkolom), Stichting Pijn-Hoop, de Nederlandse Vereniging van Posttraumatische Dystrofie Patiënten, de Fibromyalgie Patiënten Vereniging en Stichting Whiplash de Baas.

Deelname en inschrijving
Patiënten met chronische pijnklachten en geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven voor deelname. Inschrijven kan tot 29 oktober a.s. via themadagpijnrevalidatie@cvr.umcg.nl. Vermeld bij opgave uw naam, adres en rolstoelafhankelijkheid. Deelname aan de themadag is gratis.

De Week Chronisch Zieken is van 5 tot en met 13 november 2010.

Plaats een reactie