Chronische pijn en pijnbestrijding: ja en nee

0
799

In de Week Chronisch Zieken organiseert het Centrum voor Revalidatie-UMCG op vrijdag 12 november 2010 samen met patiëntenverenigingen een themadag over chronische pijn en pijnbestrijding op locatie Beatrixoord in Haren. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 29 oktober aanstaande.

Tijdens de themadag staan de mogelijkheden en ervaringen met pijnbestrijding bij chronische pijn centraal. Een farmacoloog, anesthesioloog, psychiater en revalidatiearts van het UMCG vertellen vanuit hun vakgebied over de mogelijkheden en voor- en nadelen van pijnbestrijding. Menzis gaat in op de visie van de zorgverzekeraar en een huisarts bespreekt voorbeelden uit de praktijk. Tot slot zullen twee patiënten hun eigen ervaringen met én zonder pijnmedicatie met de aanwezigen delen. Tijdens twee forumdiscussies is het voor het publiek mogelijk om vragen te stellen aan de sprekers.

Samen met patiëntenverenigingen

De themadag is samen met patiëntenverenigingen georganiseerd: de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (de Wervelkolom), Stichting Pijn-Hoop, de Nederlandse Vereniging van Posttraumatische Dystrofie Patiënten, de Fibromyalgie Patiënten Vereniging en Stichting Whiplash de Baas.

Deelname en inschrijving
Patiënten met chronische pijnklachten en geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven voor deelname. Inschrijven kan tot 29 oktober a.s. via themadagpijnrevalidatie@cvr.umcg.nl. Vermeld bij opgave uw naam, adres en rolstoelafhankelijkheid. Deelname aan de themadag is gratis.

De Week Chronisch Zieken is van 5 tot en met 13 november 2010.

Vorig artikelFreecross primeur in Utrecht
Volgend artikelNeonatale gehoorscreening loont
Avatar
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.