Chocolate Company slaagt voor BRC-certificaat in A-status

Chocolate Company heeft een grote stap gezet op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Het bedrijf heeft het wereldwijd erkende BRC-certificaat behaald in de hoogst mogelijke categorie (A-status).

Een knappe prestatie voor een klein chocoladebedrijf waar nog op ambachtelijke wijze gewerkt wordt.

Chocolate Company voldoet hiermee aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en hygiëne. Oprichtster Mirjam Schroeder: “We zijn erg trots. Hier hebben we met het hele team naartoe gewerkt.” In de categorie MKB-bedrijven, waar nog op echt ambachtelijke manier geproduceerd wordt, is Chocolate Company de enige internationaal opererende Nederlandse chocolademaker met dit certificaat in de A-status.

BRC
BRC staat voor ‘British Retail Consortium‘. Een kwaliteitsnorm – bedacht in Engeland – voor producenten van levensmiddelen. Deze standaard bevat een breed pakket aan kwaliteitseisen op het gebied van voedselveiligheid, productie, organisatie en administratie. BRC is te vergelijken met ISO. En net als bij ISO zijn de kwaliteitsnormen zeer streng.

Heb je eenmaal het certificaat, dan kun je niet achterover gaan leunen. Een auditor toetst het bedrijf twee dagen per jaar op deze strenge hygiënische standaarden. Het bedrijf kan ook onverwacht worden bezocht.

Plaats een reactie