Chemostoel voor longafdeling Lievensberg ziekenhuis

De Vrienden van Lievensberg hebben een wens waargemaakt. De longafdeling van Lievensberg ziekenhuis ontving een chemostoel. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling.

SONY DSCEen donatie van de Roparun aan de Vrienden van Lievensberg maakte de aanschaf van een chemostoel mogelijk.

De schenking was mogelijk dankzij een gift van de Roparun. De nieuwe chemostoel krijgt een plek op de longafdeling.

Het verblijf van oncologische longpatiënten die een chemobehandeling krijgen, wordt dankzij deze stoel wat dragelijker gemaakt. Voor een chemokuur verblijft een patiënt vele uren in het ziekenhuis. De kuur wordt vaak toegediend in een regulier ziekenhuisbed. De speciaal ontwikkelde stoel biedt dankzij een speciaal matras meer comfort. De stoel heeft een makkelijke instappositie en is voor de verpleegkundigen praktischer om mee te werken.

Ook longarts Harry van Looij gaf aan dankbaar te zijn de longafdeling nu een chemostoel heeft. “Ieder jaar krijgen 10.000 mensen de diagnose longkanker. Comfort tijdens chemobehandelingen is belangrijk, het is voor onze patiënten toch al een moeilijke periode.”

De stoel werd vervolgens officieel overhandigd door Els Baarends en John Verkaart van Roparunteam ‘Doorkomst Bergen Zoom’ en Arie Wezemer van de landelijke stichting Roparun. Longarts Van Looij nam de stoel namens de verpleegafdeling in ontvangst.

Plaats een reactie