Check je reisapotheek voor een gezonde vakantie

Een handig hulpmiddel voor een gezonde vakantie: doe de reisapotheekcheck op Zelfzorg.nl voor een goeduitgeruste reisapotheek.

Er is ook een Zelfzorg-app waarmee je tijdens je vakantie eenvoudig informatie kunt opzoeken over veelvoorkomende gezondheidsklachten, inclusief 750 Nederlandse bijsluiters van veelgebruikte zelfzorg(genees)middelen.

Tijdens je vakantie kun je last hebben van (eenvoudige) gezondheidsklachten zoals diarree, pijn of jeuk door insectenbeten. Als je een reisapotheek mee hebt die is afgestemd op je persoonlijke situatie, het reisgezelschap en de bestemming kun je veel ongemakken meteen aanpakken. Door de reisapotheekcheck op Zelfzorg.nl zie je welke zelfzorgmiddelen jij nog nodig hebt om goed voorbereid op vakantie te gaan. Moet je op je vakantieadres toch een bezoek brengen aan de lokale apotheker, dan biedt de Zelfzorg-app advies over mogelijke zelfzorgmiddelen die de gezondheidsklacht verhelpen of verlichten. Dit advies maakt het maken van een verantwoorde keuze gemakkelijker.

Nederlandse bijsluiters mee met de Zelfzorg-app
Ook kun je met de Zelfzorg-app de bijsluiter van een vergelijkbaar Nederlands geneesmiddel opzoeken, of informatie over de werkzame stof die in het geneesmiddel voorkomt. Bijsluiters worden namelijk altijd meegeleverd in de taal van het land waar het geneesmiddel wordt aangeschaft. Dit kan bij aankoop van geneesmiddelen in vakantielanden leiden tot onduidelijkheid over het gebruik. Met de Zelfzorg-app heb je via je smartphone informatie op zak van meer dan 1.000 zelfzorgproducten, inclusief de Nederlandse bijsluiter.

Plaats een reactie