Check je houdbaarheid

Je gezondheid in de gaten houden met slimme testen en preventief ingrijpen zodra er iets mis dreigt te gaan: dat is de nieuwe aanpak om je ‘houdbaarheid’ zo lang mogelijk te verlengen. In het boek ‘Check je houdbaarheid‘ presenteren wetenschapsjournalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp een revolutionaire anti-aging-strategie die zijn tijd ver vooruit is.

De medische wetenschap ontwikkelt zich met een adembenemende snelheid, bijna wekelijks worden er doorbraken gemeld. Pim Christiaans en Hanny Roskamp verzamelden anti-aging-adviezen vers uit het laboratorium van de wetenschap, daarbij geholpen door tientallen topwetenschappers en vooruitstrevende artsen.

[quote_center]Leer hoe een krachtig immuunsysteem te trainen valt![/quote_center]

31 onderdelen
In Check je houdbaarheid behandelen zij de 31 belangrijkste onderdelen van de gezondheid, van bloeddruk tot hormonen, van de genen tot het geheugen. Per onderdeel komen de beste (zelf)testen en de laatste anti- aging-adviezen aan bod. Niet wachten tot het verval je besluipt, maar problemen voorblijven met natuurlijke middelen die het zelfhelende vermogen van het lichaam versterken, is het devies.

Persoonlijk masterplan
Achterin staat een schema met de belangrijkste tips uit het boek. Door de testen te doen en in het schema de toepasselijke anti-aging-tips aan te kruisen, creëert de lezer een persoonlijk masterplan voor een lang en gezond leven. Dankzij een trefwoordenregister is alle informatie eenvoudig terug te vinden. Daarmee is Check je houdbaarheid een praktische gids voor iedereen die volgens de laatste inzichten lang houdbaar wil blijven!

Pim Christiaans
Pim Christiaans (fotografie: Robert Elsing).

Pim Christiaans (1959) is journalist gespecialiseerd in gezondheid en anti-aging. Hij zegde in 2005 zijn baan als hoofdredacteur van tijdschrift Men’s Health op om een boek over anti-aging voor mannen te schrijven, De houdbare man. Het succes daarvan inspireerde hem tot het schrijven van De houdbare vrouw, samen met Hanny Roskamp. Pim publiceerde zijn eerste artikelen over dit onderwerp al in 1986. De houdbare man, het succesvolle boek dat inmiddels tien keer is herdrukt, heeft meer dan twintigduizend mannen tot een gezonde leefwijze geïnspireerd.

Hanny Roskamp
Drs. Hanny Roskamp (fotografie: Yasmijn Tan).

Drs. Hanny Roskamp (1963) is chemicus en journalist en schrijft over gezondheid, voeding, psychologie en wetenschap. Zij werkt voor tijdschriften als Santé, Plus Magazine en Happinez en voor vakblad Ortho (over orthomoleculaire gezondheid). Eerder, in 2009 schreef ze Wie mooi wil zijn moet slim eten.

Koop bij bol.com

Check je houdbaarheid, Hanny Roskamp, Pim Christiaans

Voor Check je houdbaarheid hebben Pim Christiaans en Hanny Roskamp de afgelopen jaren honderden wetenschappelijke studies nageplozen en tientallen experts geraadpleegd. Het resultaat is een ongekend uitgebreide en informatieve gids vol met adviezen voor een lang en gezond leven. Daarnaast staat het boek boordevol tests waarmee je zelf je gezondheid kunt peilen. Hanny en Pim zijn al jaren geïnteresseerd in de wetenschap rond anti-aging.

1 gedachte over “Check je houdbaarheid”

  1. Dag Pim, hoe denk jij over de visie van herbalife….is wetenschappelijk onderbouwd met topprofessoren die ook fysiek in orde zijn…hoogwaardige supplementen…shakes die topkwaliteit zijn…en daarbij dan de gekende gezonde voeding….Groetjes en bedankt Kris

    Beantwoorden

Plaats een reactie