Charly Lownoise – zonder wrijving geen glans

Persoonlijke documentaire over Ramon Rollfs of Roelofs, bekend als DJ Charly Lownoise. Samen met Mental Theo was hij in de jaren negentig immens populair en gaf zo’n 250 optredens per jaar over de hele wereld. Maar Charly Lownoise ging Ramon overheersen, en een burnout volgde. Mede door zenmeditatie kon hij een nieuw begin maken. Uitzending: zondag 27 juni, 12:00 op Ned 2.

De Haagse jongen, wiens grote passie het mixen en produceren van muziek was, scoorde samen met zijn maatje Theo in vier jaar twaalf top10-hits. Maar wat gebeurde er toen de artiest Charly Lownoise de mens Ramon Roelofs ging overheersen? En welke wendingen nam het leven van Ramon om Charly Lownoise weer in het gareel te krijgen?

De droom van Ramon was werkelijkheid geworden, maar Charly Lownoise wilde meer, moest meer. Totdat het Ramon uiteindelijk teveel werd. Tijdens een optreden stortte hij ineen.

Hij kwam er achter dat hij niet alleen een hardcore DJ is, maar ook een spiritueel mens. Op zoek naar verdieping en inspiratie ontdekte hij zen en startte met een zentraining. Een verhaal over bomvolle zalen, stille kloosters, de wrijvingen en de glans van het succes, de keerzijden, de grenzen en de verlichting.

Uitzenddatum: zondag 27-6-2010 12:00 – 12:30, Ned 2
Herhaling: zaterdag 3-7-2010 09:20 – 09:50, Ned 2
Uitzendtijden onder voorbehoud.

Plaats een reactie