Charim Thuiszorg onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verscherpt toezicht ingesteld voor Charim Thuiszorg te Veenendaal. De inspectie doet dit vanwege structurele tekortkomingen in de medicatieveiligheid. Charim Thuiszorg levert thuiszorg in de regio’s Zeist, Woudenberg/Scherpenzeel en Veenendaal.

Tijdens bezoeken trof de IGZ hoge risico’s op medicatieonveiligheid aan. Zo werd medicatie gewijzigd door een thuiszorgmedewerker zonder een door een arts geautoriseerde medicatieopdracht en was bij het starten van een voorbehouden handeling tot medicatietoediening geen uitvoeringsverzoek van de voorschrijvend arts aanwezig. Ook waren er grote zorgen over de bekwaamheid en bevoegdheid van het personeel en uitzendkrachten.

Daarom stelt de IGZ verscherpt toezicht in. De IGZ eist dat Charim onmiddellijk maatregelen neemt om de risico’s voor medicatieveiligheid weg te nemen. We gaan de vorderingen de komende maanden nauwlettend volgen aan de hand van (on)aangekondigde bezoeken. Het verscherpt toezicht geldt voor zes maanden.

Meer informatie
Charim Thuiszorg Veenendaal maart 2012

Plaats een reactie