Chantal Janzen opent kinderspeelhuis in het SLAZ

Onlangs is het nieuwe speelhuis van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) officieel geopend door Chantal Janzen. Het SLAZ heeft een ‘huis in een huis’ gebouwd op de kinderafdeling met behulp van hoofdsponsor Fortis Bank Nederland. Het speelhuis biedt zieke kinderen de mogelijkheid zich binnen een huiselijke sfeer te vermaken. Chantal zet zich graag in voor zieke kinderen en draagt het ziekenhuis een warm hart toe.

Met de ontwikkeling van een ‘huis in een huis’ is geprobeerd een woonkamer en thuissituatie te creëren voor zieke kinderen door natuurlijke materialen te gebruiken. Hierdoor waant een kind zich tijdelijk in andere wereld tijdens zijn of haar ziekte. Spelen is belangrijk voor kinderen en onmisbaar voor een evenwichtige ontwikkeling. Om te kunnen spelen moeten kinderen beschikken over voldoende speelruimte en goed speelgoed.

Ook in een ziekenhuis is het van belang dat kinderen ontspanning kunnen vinden tijdens een stressvolle gebeurtenis zoals een opname. Er is een grote speelruimte gebouwd met voldoende speelgoed, de mogelijkheid om aan tafel te eten met het gezin, op de bank te hangen voor de televisie, computer spelletjes te doen of rondjes te fietsen. Het huis is geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen tot 18 jaar. Voor tieners is boven een aparte ruimte gecreëerd waar ze zich kunnen afzonderen, tafelvoetballen of tafeltennissen. Verder bestaat ook voor peuters een aparte kruipruimte. Fortis Bank Nederland -Health Care heeft dit project financieel ondersteund.

Chantal Janzen is zeer te spreken over de kraamafdeling na haar bevalling vorig jaar. Het speelhuis vormt het sluitstuk van de vernieuwing van de kinderafdeling binnen het vrouw-kind-centrum waartoe ook de kraamafdeling behoort. Het vrouw-kind centrum heeft een nieuwe neonatologieafdeling bovenop de kinderafdeling laten bouwen die van alle moderne gemakken is voorzien. Deze afdeling verleent high-care-zorg aan te vroeg geboren baby’s en is ingericht met de nieuwste couveuses en lijnmonitoren. Met de nieuw-en verbouw heeft het vrouw-kindcentrum een frisse en moderne aankleding gekregen, gebouwd op de toekomst.

Plaats een reactie