Cerezyme: Informatie update levering

Vanaf 1 oktober 2010 neemt de beschikbaarheid van Cerezyme (imiglucerase) toe om aan ongeveer 85% van de wereldwijde vraag te kunnen voldoen. Naar verwachting zal deze beschikbaarheid tot eind juni 2011 van kracht zijn. De voorraad van dit geneesmiddel blijft beperkt. De leveringen blijven kwetsbaar voor onderbreking door vertragingen of onverwachte productieproblemen.

Dit schrijft de firma Genzyme in een brief, een zogenaamde Direct Healthcare Professional Communication (DHPC). De brief met belangrijke risico-informatie is in overleg met het wetenschappelijke Comité voor geneesmiddelen voor humaan gebruik (CHMP) van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA), het CBG en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gestuurd naar behandelaren.

In april en juli 2010 heeft Genzyme u geïnformeerd dat er voldoende Cerezyme (imiglucerase) beschikbaar was om tot eind september 2010 aan 50 % van de wereldwijde vraag te voldoen.

Met deze beschikbaarheid verwacht Genzyme voldoende te kunnen leveren aan patiënten die nu een lagere dosering of een gereduceerde infusiefrequentie toegediend krijgen. De firma informeert artsen en instellingen over de specifieke hoeveelheden Cerezyme die in Nederland beschikbaar zijn.

Het wordt niet aanbevolen:

– om nieuwe patiënten met dit geneesmiddel te behandelen of;
– om de patiënten die nu een alternatieve behandeling krijgen weer hiermee te gaan behandelen.

Cerezyme wordt toegepast bij de behandeling van de ziekte van Gaucher, een zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte.

Plaats een reactie