Centrum voor Duurzaam Wonen en Behandeling Dongen wint brons als ‘Beste Zorgafdeling van 2011’

Het Centrum voor Duurzaam Wonen en Behandeling van GGz Breburg in Dongen is gewaardeerd als beste in de categorie geestelijke gezondheidszorg en wint brons bij de algehele uitverkiezing voor de titel ‘Beste Zorgafdeling van 2011’.

Dit is het resultaat van de landelijke campagne ‘Nederland bedankt de Zorg’, die pensioenverzekeraar PGGM dit jaar voor de zesde keer organiseerde. De prijs werd op woensdag 8 juni uitgereikt door Angela Groothuizen, ambassadrice van de campagne Hart voor de Zorg.

De prijsuitreiking vond plaats op het centrale kantoor van PGGM in Zeist.

Nederland bedankt de Zorg
Met de actie ‘Nederland bedankt de Zorg’ riep PGGM alle (ex-)cliënten en hun naasten op om hun favoriete zorgverlener te bedanken via www.bedankdezorg.nl. Via deze website kon iedereen een gratis kaart sturen, aangevuld met een persoonlijke boodschap. Daarnaast werden de betreffende zorgafdelingen en zorgverleners gescoord op de onderdelen kwaliteit, samenwerking en inlevingsvermogen. De campagne leverde bijna 12.000 reacties op.

Het centrum
Het Centrum Duurzaam Wonen en Behandeling biedt behandeling, begeleiding en zorg aan cliënten met langdurige, vaak ernstige psychiatrische problematiek. Verpleegkundigen, verzorgers en activiteitenbegeleiders bieden, ondersteund door een aantal behandelaren, hulp aan deze doelgroep. Hierbij wordt gewerkt vanuit een herstelondersteunende en rehabiliterende visie. Veel aandacht wordt daarbij gegeven aan de familie als belangrijk steunsysteem. De zorgeenheid kent 36 plaatsen voor cliënten, die voor langere tijd op het terrein van locatie Dongen kunnen wonen.

Trots op medewerkers
Ad Brouwers, manager van het Centrum Duurzaam Wonen en Behandeling, is trots op zijn team: `Ik vind dit een geweldige stimulans voor ons werk en voor onze medewerkers. Het is goed dat dit gedeelte van de geestelijke gezondheidszorg nu in het zonnetje gezet wordt. We werken met cliënten, waarbij sprake is van vaak ernstige en langdurige problematiek en doen dat met hart en ziel. Onze inzet om daar de familie en naasten van onze cliënten bij te betrekken, werpt duidelijk zijn vruchten af´.

Plaats een reactie