Centrum gynaecologische kanker online

Om patiënten met een kwaadaardige aandoening aan de in- of uitwendige geslachtsorganen sneller en beter te kunnen behandelen hebben de oncologisch gynaecologen in Amsterdam de handen ineengeslagen en zich verenigd in het Centrum voor Gynaecologische Oncologie Amsterdam (CGO Amsterdam). Het centrum is een samenwerking van gynaecologisch oncologen van VU medisch centrum (VUmc), Academisch Medisch Centrum (AMC) en het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). Alle informatie voor patiënten, specialisten en wetenschappelijk onderzoekers, over het GCO Amsterdam is nu op één centrale plek online beschikbaar: www.cgoa.nl.

De gespecialiseerde gynaecologisch oncologen van de drie medische centra VUmc, AMC en NKI-AVL bundelen hun krachten om een hoge kwaliteit van zorg te garanderen. Men maakt hierbij gebruik van de meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten. Het centrum ziet jaarlijks 750 nieuwe patiënten met een verdenking van gynaecologische kanker. Patiënten worden in de drie klinieken behandeld. Alle informatie over het CGO Amsterdam is digitaal in te zien via www.cgoa.nl.

In het CGO Amsterdam wordt nauw samengewerkt met een vaste groep medisch oncologen, radiotherapeuten en specialisten op het gebied van de radiodiagnostiek en de pathologie. Het centrum wordt ondersteund door gespecialiseerde verpleegkundigen en maatschappelijk werkenden. Het gezamenlijke centrum biedt veel mogelijkheden voor de wetenschap om onderzoek te doen op het gebied van gynaecologische oncologie.

Plaats een reactie