Centra voor Jeugd en Gezin in Zeeland werken aan gezamenlijke visie

De 10 Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) in Zeeland werken enthousiast aan een gezamenlijke visie. Aanleiding voor deze aanpak is de Masterclass CJG die mei in Zeeland plaatsvond.

‘In Zeeland zijn de CJG’s verdeeld over veel gemeentes en ze werken allemaal op hun eigen manier. Daarom leek het ons leuk en goed om samen met alle partijen de workshop te volgen en onze kennis te delen’, vertelt Gerda van Bambost, manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Zeeuws Vlaanderen en een van de organisatoren van de masterclass in Zeeland. ‘Ons doel was: samen vaststellen welke activiteiten en taken een CJG in Zeeland moet ontwikkelen. En dat was een succes. Iedereen werkte intensief samen en aan het einde van de dag was er echt een groepsgevoel.’

Reistijden
De CJG Masterclass is een landelijke cursus voor professionals over de veranderingen in de jeugdzorg (JGZ). Volgens Van Bambost kijken de deelnemers tevreden terug op de masterclass: ‘Dat het in de provincie plaatsvond, maakte het al meteen tot een succes. In Zeeland hebben we namelijk altijd te maken met lange reistijden als we landelijke cursussen volgen.’

Alle gemeenten
Aan de workshop in Zeeland deden 20 professionals mee waaronder CJG-coördinatoren, beleidsambtenaren, managers, stafleden JGZ en een zorgregiseur. ‘Alle gemeenten waren vertegenwoordigd, op 1 na’, aldus Van Bambost.

GGD IJsselland en GGD Hollands-Noorden zijn geïnspireerd door de ervaringen van GGD Zeeland en organiseren daarom de workshop in hun regio.

Plaats een reactie