Celia en het koekjesfeest

Pfoe, dat valt niet mee: ouder zijn van een klein koekjesmonster met coeliakie. Verleidingen liggen overal op de loer: in de winkel, op school en bij vriendjes. Het vrolijke (voor)leesboekje Celia en het koekjesfeest helpt je kind begrijpen waarom ‘gewone’ koekjes niet mogen en dat je ook een superleuk koekjesfeest kunt bouwen zonder die ziekmakende gluten!

Als een politieagent altijd maar ‘nee’ en ‘mag niet’ moeten zeggen is heel vervelend. Zowel voor jou, de ouder, als voor je kind. Toch kom het daar vaak op neer als je kind allergisch is voor gluten. Je wilt immers niet dat het ziek wordt en buikpijn heeft. Het kan helpen als je kind zelf snapt wat er er aan de hand is. Daarom is er nu Celia en het koekjesfeest. Speciaal geschreven voor alle jonge coeliakiepatiëntjes van 4 tot 10 jaar, in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

De grappige, koekjeshongerige Celia speelt in dit informatieve boekje de hoofdrol. Als ze te horen krijgt dat haar buikpijn ontstaat door de gluten in haar lievelingstussendoortje, is ze natuurlijk even verdrietig. Maar al gauw ontdekt ze samen met haar mama dat je ook koekjes kunt maken met andere ingrediënten. Minstens zo lekker en daar kan ze tenminste van smullen zonder ziek te worden. Joepie … het koekjesfeest is gered!

Celia en het koekjesfeest heeft het allemaal: een leuk verhaal, mooie tekeningen en een duidelijke, kindvriendelijke uitleg over glutenallergie. O ja, en ook nog een aantal megalekkere koekjesrecepten. Een aanrader!

Celia en het koekjesfeest
Beatriz Rojas
Uitgeverij Inmerc
Genaaid, gebonden, 56 pagina’s
ISBN 978 90 6611 649 8
Prijs € 12,95

Verschijningsdatum: 3 mei 2010

Plaats een reactie