CBO-richtlijn in nieuwe uitgave Zorgboek Osteoporose

De 3e herziene CBO-richtlijn Osteoporose en Fractuurpreventie en de patiëntenversie daarvan, het Zorgboek Osteoporose, worden op woensdag 18 mei in de Amstelzaal van de Vrije Universiteit Amsterdam gepresenteerd.

Prof. dr. W.F. Lems geeft daarbij een presentatie over de CBO-richtlijn Osteoporose en Fractuurpreventie. De richtlijn biedt zorgprofessionals een uniforme, duidelijke werkwijze voor de diagnose en behandeling van osteoporose, met als doel de verbetering van de kwaliteit van zorg voor mensen met osteoporose. Daarna zal Dan Coene, directeur Stichting September, het vernieuwde Zorgboek Osteoporose introduceren, de patiëntenversie van de herziene richtlijn. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Osteoporose Vereniging voor haar leden en is daarnaast toegankelijk voor zorgprofessionals, mensen met osteoporose, direct betrokkenen en andere geïnteresseerden.

Samenstelling richtlijn
De 3e herziene richtlijn is tot stand gekomen door samenwerking van vertegenwoordigers van diverse wetenschappelijke verenigingen, zoals huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, apothekers en het Centraal Begeleidings Orgaan // Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg (CBO). De Osteoporose Vereniging heeft vanuit patiëntenperspectief aan de werkgroep deelgenomen en meningen, ervaringen en behoeften van patiënten ingebracht.

Up-to-date Zorgboek
Stichting September heeft de informatie uit de 3e herziene richtlijn verwerkt in een nieuwe versie van het Zorgboek Osteoporose. Het zorgboek geeft op een heldere wijze voorlichting over onder meer de behandeling van osteoporose, medicijnen, hulpmiddelen, sport, werk en relaties. Het nieuwe Zorgboek is vanaf 1 april verkrijgbaar via de apotheek en www.boekenoverziekten.nl.

Programma (wijzigingen voorbehouden)
15.00 uur – Opening door Marianne van der Zalm, voorzitter Osteoporose Vereniging
15.15 uur – Presentatie 3e herziene CBO-richtlijn door prof. dr. W.F. Lems, reumatoloog VUMC
16.00 uur – Overhandiging Zorgboek Osteoporose door Dan Coene, directeur Stichting September aan diverse zorgprofessionals en mensen met osteoporose
16.30 uur – Gelegenheid tot het stellen van vragen
17.00 uur – Afsluiting
17.15 uur – Drankje, hapje en informatiemarkt in de foyer

Inschrijven
De bijeenkomst vindt plaats op 18 mei van 15.00 tot 17.45 uur in de Amstelzaal van de Vrije Universiteit, De Boelenlaan 1105 in Amsterdam. De Amstelzaal is geopend vanaf 14.30 uur.

Meer informatie over de bijeenkomst is vanaf 1 april te vinden op www.osteoporosevereniging.nl.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via svamerongen@osteoporosevereniging.nl of bellen met de Osteoporose Vereniging via telefoonnummer 033 422 72 58 (ma-do van 09.00 tot 13.00 uur).

Plaats een reactie