Catharina Ziekenhuis trots op dertiende plek in de AD top 100

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft dit jaar de dertiende plaats bereikt in de AD ziekenhuis top 100; de jaarlijkse ranglijst van ziekenhuizen. Het Catharina Ziekenhuis stijgt 25 plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Piet Batenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis vindt de dertiende plaats een mooie opsteker. “Het Catharina Ziekenhuis werkt continu aan kwaliteitsverbetering. Dan is dit een aardige steun in de rug.“

Het ziekenhuis heeft voor de regio een centrumfunctie. Patiënten die complexe zorg nodig hebben, worden vaak door de omliggende ziekenhuizen naar het Catharina Ziekenhuis doorgestuurd. . “Wij krijgen patiënten doorgestuurd ie een grotere kans hebben op overlijden. Dat vertekent onze cijfers. Dat we dan toch op de dertiende plek staan, is een enorm compliment,” aldus Batenburg.

De ziekenhuis top 100 komt tot stand op basis van 38 kwaliteitsindicatoren. Die cijfers zijn aangeleverd door de ziekenhuizen zelf. “De kwaliteit van de lijst is dit jaar beter. Er zijn meer zorginhoudelijke indicatoren gebruikt,” aldus Batenburg. Wat ook opvalt is dat het Catharina Ziekenhuis over de hele lijn beter scoort dan vorig jaar. “Dat is een goede ontwikkeling. We weten waar onze verbeterpunten liggen. Maar ook daar zijn we al gegroeid.”

De gegevens en criteria voor de AD Ziekenhuis Top 100 zijn geselecteerd op basis van normen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, verenigingen van medisch specialisten en medische commissies van project Zichtbare Zorg, waarin ziekenhuizen, patiëntenverenigingen, overheid en verzekeraars samenwerken. De patiëntenkeurmerken zijn afkomstig van de Nederlandse Federatie van kankerpatiënten. Het onderzoek naar patiënttevredenheid is afkomstig van independer.nl en bureau Mediquest.

Plaats een reactie