Catharina Ziekenhuis opent eigen apotheek

Het Catharina Ziekenhuis heeft een eigen nieuwe apotheek voor patiënten en bezoekers. De Catharina Apotheek is onlangs geopend en is gevestigd naast de centrale hal van het ziekenhuis. Bij de apotheek kunnen patiënten na ontslag uit het ziekenhuis of na bezoek aan een polikliniek onmiddellijk terecht voor de juiste medicijnen. Het Catharina Ziekenhuis biedt patiënten daarmee gemak, service, advies en goede begeleiding bij hun medicijngebruik.

De nieuwe apotheek is onderdeel van de ziekenhuisapotheek. Daardoor wordt de kennis die in het ziekenhuis op het gebied van medicatie beschikbaar is, maximaal ingezet voor patiënten. Bovendien zijn door de samenwerking met alle specialisten, de voorgeschreven medicijnen direct op voorraad. De patiënten kunnen de benodigde medicatie dus meteen ophalen. In de nieuwe apotheek is veel kennis aanwezig over het gebruik, de effecten, de bijwerkingen en de risico’s bij bepaalde combinaties van medicijnen.

Het medicijngebruik van elke patiënt wordt gecommuniceerd met de eigen apotheek en huisarts. Zo blijft het overzicht van de medicatie die de patiënt gebruikt voor alle zorgverleners actueel.

Plaats een reactie