Catharina-ziekenhuis fietst 23.298,02 euro bij elkaar voor Serious Request

De 78-uurs fietsmarathon voor 3FM Serious Request is een geweldig succes geworden. Medewerkers van het Catharina-ziekenhuis hebben donderdagavond 23 december een cheque van maar liefst 19.125,67 euro overhandigd aan de drie DJ s in het Glazen Huis in Eindhoven. Nu staat al 23.298,02 euro op de rekening. En nog steeds komt er geld binnen.

Van maandag 20 december 12.00 tot donderdagavond 23 december 18.00 uur hebben medewerkers van het Catharina-ziekenhuis 78 uur non-stop gefietst van het ziekenhuis naar de Markt en weer terug. De fietsers konden zich laten sponsoren door collega’s, familie, vrienden en bekenden. Op een bakfiets reden, dag en nacht, telkens twee medewerkers van het ziekenhuis op en neer. Dat trok onderweg veel bekijks en passanten gooiden soms zelfs spontaan (los) geld in de bakfiets!

Glazen Huis
Onder het ziekenhuispersoneel was de belangstelling om mee te fietsen erg groot. Zo groot, dat er zelfs een wachtlijst was voor deelname aan de fietsmarathon. Van artsen tot verpleegkundigen, iedereen wilde een steentje bijdragen aan 3FM Serious Request.

Dankzij deze massale inzet en steun van alle medewerkers kon de organisatie van de fietsmarathon donderdagavond na de laatste rit een cheque van maar liefst ..euro aan de DJ s in het Glazen Huis aanbieden. Een grote groep medewerkers van het Catharinaziekenhuis was speciaal hiervoor naar de Markt gekomen.

Actie
Omdat het Glazen Huis dit jaar in Eindhoven staat besloten drie medewerkers van het Catharina-ziekenhuis om geld in te zamelen. Zij bedachten de fietsmarathon waaraan alle medewerkers mee konden doen. Diverse media, waaronder 3FM en het Eindhovens Dagblad hebben aandacht besteed aan de 78-uurs fietsmarathon.

Opbrengst

3FM Serious Request zamelt dit jaar geld in voor kinderen die hun ouders hebben verloren door de ziekte aids. Hierdoor staan ze er vaak helemaal alleen voor. Het Rode Kruis helpt deze kinderen. Het geld dat de ziekenhuismedewerkers hebben ingezameld gaat volledig naar het Rode Kruis.

Plaats een reactie