Carrière maken in de zorg: waarom onderaan beginnen?

Tijdens de Open Dag van de Zorg opent het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) niet alleen haar deuren, maar ook de directiekamer. De voorzitter van de Raad van Bestuur heet de bezoekers welkom in zijn kamer en er worden tips gegeven om carrière te maken binnen het ziekenhuiswezen. De zorgorganisaties zijn druk bezig met de voorbereidingen voor deze informatieve dag.

Op zaterdag 20 maart 2010 is het mogelijk om een kijkje te nemen in het hart van de zorg om te leren en werken. Als opleidingsziekenhuis besteedt het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis veel aandacht aan het informeren van mensen die graag in de zorg willen werken. Opleiding en bijscholing zijn immers een belangrijke voorwaarde voor het leveren van hoogwaardige zorg. Het SLAZ investeert graag in mensen die ambitie hebben en willen doorgroeien.

Tijdens de Open Dag is het mogelijk om op creatieve en interactieve wijze kennis te maken met leren en werken in een ziekenhuis. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd om bezoekers mee te nemen in de wereld van de zorg. De Verloskamers zijn open voor bezichtiging, maar het is ook mogelijk om tussen 14.00 en 16.00 uur een live echo van een zwangere vrouw mee te maken. Door middel van een visuele presentatie wordt een indruk gegeven van de werkzaamheden op de intensive care, er wordt getoond wat er met afgenomen bloed van patiënten gebeurd en diverse testen van de longen en huid worden uitgevoerd. Ook is het mogelijk om zelf te oefenen met het verwijderen van hechtingen in de aanwezigheid van een co-assistent of zelf een vacuümpomp aan te leggen vij een patiënt.

Plaats een reactie