Cardioloog Huub Meijburg over dotterbehandelingen bij het hart

In de serie publiekslezingen ‘Dokter op dinsdag’ geeft cardioloog Huub Meijburg op dinsdag 8 februari 2011 een lezing over dotterbehandelingen bij het hart. U krijgt uitleg over wat dotteren precies inhoudt en antwoord op vragen als: ‘Is het nodig om iedere vernauwing te dotteren?’. De lezing is van 19.00 tot 20.00 uur op de locatie Groot Ziekengasthuis, Tolbrugstraat 11, ‘s-Hertogenbosch. Het publiek wordt om 19.00 uur bij het Meeting Point bij de receptie door de gespreksleider opgehaald.

Huub Meijburg zal ook vertellen over de ontwikkelingen in het verleden en toekomst op het gebied van dotteren. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis startte in 2008 met alleen geplande dotterbehandelingen en inmiddels kunnen patiënten met een acuut hartinfarct 24 uur per dag gedotterd worden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tot dan toe moesten mensen uit de regio Noord-Oost-Brabant voor een geplande dotterbehandeling of met een hartinfarct naar Utrecht, Nieuwegein of Eindhoven worden vervoerd. De tijd die gewonnen wordt nu patiënten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gedotterd kunnen worden is van levensbelang. Hoe sneller er gedotterd wordt; hoe beter de uitkomst voor de patiënt is.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert vrijwel iedere dinsdag een publiekslezing ‘Dokter op Dinsdag’, waarbij een arts of verpleegkundig specialist vertelt over de ontwikkelingen op zijn/haar vakgebied. De lezingen zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Na de inleiding kan het publiek op informele wijze met elkaar en met de spreker napraten over het onderwerp. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

Plaats een reactie