Cardiologen fietsen naar Stockholm voor De Hartstichting

Op 21 augustus starten zo’n 30 cardiologen een sponsorfietstocht van 1700 kilometer naar Stockholm. De opbrengst gaat naar de Hartstichting die het geld gebruikt voor onderzoek bij vrouwen en hart- en vaatziekten.

In het kader hiervan start De Hartstichting in september de campagne ‘We hebben je hart nodig’ om hart- en vaatziekten bij vrouwen onder de aandacht te brengen en om geld op te halen voor onderzoek hiernaar.

Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet geeft vanaf het VU Medisch Centrum om 11 uur het startschot voor de fietstocht.

Onder begeleiding van ploegleider en oud-renner Koos Groenendaal vertrekken de cardiologen om op 28 augustus aan te komen op de plaats van bestemming: het Europese Cardiologie Congres in Stockholm.

De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie (NVVC) maken zich samen sterk voor deze uitdaging die de cardiologen aangaan om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor vrouwen en hart- en vaatziekten.

Via www.hartstichting.nl/nvvc kunnen particulieren en bedrijven de cardiologen sponsoren.

Ambassadeurs fietstocht
Ambassadeurs van de fietstocht: Gerdi Verbeet – Voorzitter Tweede Kamer, Yvonne van Gennip – voormalig Olympisch schaatskampioene, Annemarie Jorritsma – Burgermeester van Almere, Clémence Ross – directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), Jet Bussemaker – voormalig staatssecretaris Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Brigite van Haaften – gedeputeerde Noord Brabant, Karla Peijs – commissaris van de koningin provincie Zeeland.

Plaats een reactie