CAPPIES-winnaar Sander wordt nieuwe kinderambassadeur NSGK

De 10-jarige Sander Smale uit Markelo won zaterdag 21 augustus de CAPPIES AWARD 2010. Met zijn overwinning wordt Sander tegelijkertijd de nieuwe kinderambassadeur van NSGK voor het gehandicapte kind. In deze rol zal hij zich een jaar lang inzetten voor kinderen met een handicap.

CAPPIES
Het TROS programma CAPPIES is een talentenshow voor kinderen met een lichamelijke beperking. Op het podium laten zij zien dat hun handicap hen er niet van weerhoudt om bijzondere prestaties neer te zetten. Het programma is een initiatief van presentatrice Lucille Werner en wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK. Tijdens de finale op 21 augustus streden 5 kinderen om de eer, waarbij Sander met zijn muzikale talent de harten van de jury en het publiek wist te veroveren.

Blind
Sander is sinds zijn geboorte blind. Maar dat weerhoudt hem er niet van om prachtig te zingen. Sander is helemaal gek van muziek en wil later een bekende zanger worden. Tijdens de finale van de CAPPIES maakte hij grote indruk met zijn duet met zanger Thomas Berge, die hem beloofde binnenkort samen te zullen optreden.

Ambassadeur
Sander zal de 13-jarige Pien opvolgen als NSGK kinderambassadeur. Zijn grote wens is om ervoor te zorgen dat musea toegankelijker worden voor kinderen met een visuele beperking. “Ik kijk met mijn handen, maar omdat in musea heel veel dingen achter glas staan kan ik niets voelen. Dat vind ik erg jammer”. NSGK is bijzonder blij met de ambities van haar nieuwe kinderambassadeur, zo laat directeur Ingrid Tuinenburg weten: “NSGK helpt kinderen met een handicap om gewoon kind te kunnen zijn. Daarbij willen we vooral laten zien wat deze kinderen, ondanks hun beperking, wél kunnen. Sander zal dit als onze nieuwe kinderambassadeur heel goed kunnen uitdragen, het wordt een spannend en leuk jaar voor hem en voor NSGK.”

NSGK
NSGK zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. De stichting ondersteunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van vakantie, cultuur, wonen, werk, beeldvorming – alles wat nodig is om met een beperking zo volwaardig mogelijk te leven. Dat kan dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers.

Meer informatie over NSGK leest u op www.nsgk.nl.

Plaats een reactie