Canadese komt naar Ede voor nieuwe heup

Ze is nog maar net geopereerd, maar oogt fit en vooral enthousiast: “Ik heb speciaal Ziekenhuis Gelderse Vallei gekozen voor een nieuwe heup. Ik vind de begeleiding hier geweldig”. Mevrouw Catherina Witte-van Dien (71) is voor een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis in Ede. Zij is helemaal uit Ontario, Canada, overgekomen voor een heupoperatie. Met een speciaal eZorg-programma gaat zij snel weer naar huis.

Wachtlijst in Canada
Gezondheid gaat voor alles, zegt mevrouw Witte. “Ik liep al twee jaar met een stok en had veel pijn in mijn rug. Dat bleek toch een versleten heup te zijn. In Canada zijn er lange wachtlijsten: er stonden nog 98 patiënten voor mij op de planning. Dat zou meer dan een half jaar gaan duren. Zo lang wilde ik niet wachten”.

Via vrienden hoorde zij over de bijzondere operatietechniek en snelle service in Ziekenhuis Gelderse Vallei. En, nadat mevrouw Witte zich had aangemeld werd alles met hulp van haar zoon via e-mail geregeld.

Nieuwe eZorg
Paul Kapitein, orthopedisch chirurg: “Mevrouw Witte heeft via de ‘voorste benadering’-methode een nieuwe heup gekregen. Met deze benadering is de kans op uit de kom schieten van de heup kleiner en worden geen spieren doorgenomen. Daarom is zij een paar uur na OK al uit bed en aan het oefenen. Zij wordt waarschijnlijk al na een dag ontslagen uit het ziekenhuis. Dat is nog geen 48 uur ziekenhuisopname! Omdat zij zo snel alweer naar ‘huis’ (logeeradres in Nederland) mag, krijgt zij een inlogcode voor ons nieuwe eZorg-programma. Hierdoor kan mevrouw Witte relevante informatie en alle nazorgadviezen via de computer lezen. Als behandelaars in Ede, blijven wij op de hoogte van haar situatie. Ook kan zij via beveiligde e-mail eenvoudig in contact staan met haar zorgverleners. Dit eZorg-programma is nieuw! Een aanwinst voor onze patiëntenzorg”.

Digitaal
Ook andere patiënten die in Ziekenhuis Gelderse Vallei een nieuwe heup of knie krijgen, kunnen dit eZorg-programma gebruiken. Een deel van de voorbereiding kan thuis al plaatsvinden. eZorg bevat onder andere filmpjes, foto’s en vragenlijsten. Patiënten zijn hierdoor op de hoogte van alle stappen in hun voortraject, behandeling en herstel; dat geeft houvast. Natuurlijk bevat eZorg ook voedingsadviezen, want herstellen van een operatie is topsport!

Plaats een reactie