Calibris ZorgToppers 2010 winnen zilveren medaille in Lissabon

Nederlandse leerling-verpleegkundigen worden tweede tijdens Europese kampioenschappen EuroSkills. Op 13 december 2010 hebben Sander Mantel (van Zadkine) en Renske Luntz (van roc Horizon College) een zilveren medaille veroverd tijdens de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap die van 9 tot en met 11 december in Lissabon zijn gehouden.

Calibris ZorgToppers 2010 winnen zilveren medaille in Lissabon

De Nederlandse kampioenen verpleegkunde hebben het opgenomen tegen nationale kampioenen uit zes andere Europese landen. EuroSkills is een Europees evenement waar honderden vakmensen in spé het tegen elkaar opnemen om de beste van Europa te worden in hun vakgebied.

Van regionaal kampioen tot tweede van Europa
Begin 2010 wonnen Sander en Renske de voorronde van de Calibris ZorgTopperwedstrijd die in hun regio werd gehouden. Vervolgens streden zij, samen met drie andere regionale winnaars, om de titel Calibris ZorgTopper, beste leerling-verpleegkundige van Nederland. Sander en Renske werden daar respectievelijk eerste en tweede en wonnen daarmee een ticket naar EuroSkills, Lissabon.

Bekroning
Tijdens EuroSkills hebben de kandidaten in verschillende casussen hun capaciteit op het gebied van medische handelingen en communicatie met de patiënt aan een internationale jury moeten tonen. De zilveren medaille is een bekroning op een jaar lang intensieve voorbereiding.

Promotie Zorgberoepen
Calibris beoogt met de organisatie van de landelijke ZorgTopperwedstrijd en deelname aan de internationale wedstrijd een bijdrage te leveren aan de promotie van het vak Verpleegkunde. Dit alles met het oog op de te verwachten grote personeelstekorten in de sectoren Zorg en Welzijn die Nederland de komende jaren te wachten staan. Het uiteindelijke doel is om jongeren en ouderen (zij-instromers) te interesseren voor een carrière in de sectoren Zorg of Welzijn.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Plaats een reactie