Calibris kiest ZorgTopper 2010

Op 6 maart 2009 is Sander Mantel (Roc Zadkine) verkozen tot Calibris ZorgTopper 2010. De Calibris ZorgTopper is een leerling verpleegkunde die uitblinkt in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid ‘Sander heeft de juiste professionele houding’, aldus de jury. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd ter promotie van het werken in de zorg. De Calibris ZorgTopper laat zien dat je trots mag zijn op het beroep ‘Verpleegkundige’.

Winnaar
De Calibris ZorgTopper 2010 nam het in de finale op tegen vier andere kandidaten. Deze kandidaten hebben allen hun regionale wedstrijden gewonnen die in de maanden januari en februari in vijf regio’s zijn georganiseerd. De vijf finalisten speelden twee rollenspellen samen met een actrice. Ook maakten zij rekenopdrachten. Zij werden door een vakkundige jury beoordeeld op aspecten als communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden. ‘Door de combinatie van humor en professionaliteit is de zorgvrager geheel op zijn gemak bij Sander’, was het oordeel van de jury.

EuroSkills
Samen met Renske Luntz (Horizon College), de tweede prijswinnaar, zal Sander Mantel deelnemen aan de EuroSkills-wedstrijden die van 9 t/m 12 december 2010 in Lissabon plaatsvinden.

Werken in de Zorg
De ZorgTopper-wedstrijden zijn een goede manier om het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten in de zorg is het belangrijk om leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Plaats een reactie