Calibris kiest ZorgTopper 2010

0
597

Op 6 maart 2009 is Sander Mantel (Roc Zadkine) verkozen tot Calibris ZorgTopper 2010. De Calibris ZorgTopper is een leerling verpleegkunde die uitblinkt in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid ‘Sander heeft de juiste professionele houding’, aldus de jury. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd ter promotie van het werken in de zorg. De Calibris ZorgTopper laat zien dat je trots mag zijn op het beroep ‘Verpleegkundige’.

Winnaar
De Calibris ZorgTopper 2010 nam het in de finale op tegen vier andere kandidaten. Deze kandidaten hebben allen hun regionale wedstrijden gewonnen die in de maanden januari en februari in vijf regio’s zijn georganiseerd. De vijf finalisten speelden twee rollenspellen samen met een actrice. Ook maakten zij rekenopdrachten. Zij werden door een vakkundige jury beoordeeld op aspecten als communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden. ‘Door de combinatie van humor en professionaliteit is de zorgvrager geheel op zijn gemak bij Sander’, was het oordeel van de jury.

EuroSkills
Samen met Renske Luntz (Horizon College), de tweede prijswinnaar, zal Sander Mantel deelnemen aan de EuroSkills-wedstrijden die van 9 t/m 12 december 2010 in Lissabon plaatsvinden.

Werken in de Zorg
De ZorgTopper-wedstrijden zijn een goede manier om het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten in de zorg is het belangrijk om leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Vorig artikel58 procent van mensen met depressieve klachten zoekt geen professionele hulp
Volgend artikelZoBeter start campagne voor belangrijkste beslissers in de zorg
De voorgeschiedenis van Calibris begint in 1937. Het jaar waarin de Nederlandsche Vereeniging tot Opleiding van Gezinshulpen wordt opgericht met als doel het beroep van dienstbode te professionaliseren. Met de tijd verandert de organisatie van structuur, werkterrein en ook van naam. Begin jaren'50 gaan we verder als OVDB, kort voor Opleiding voor Verzorgende en Dienstverlenende Beroepen. En in 2007 slaan we een nieuwe koers in onder de naam Calibris. Voortbouwend op een rijk verleden en brede ervaring heeft het huidige Calibris een belangrijke missie als kenniscentrum in zorg, welzijn en sport. In het verlengde van onze wettelijke taken in het kader van de Wet educatie en beroepsonderwijs leveren we een bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs op een hoger plan te brengen. Calibris is uitstekend toegerust om op te treden als intermediair tussen ketenpartners en als strategisch adviseur voor een duurzame arbeidsmarkt.