Caire.nu brengt revalidanten en vrijwilligers in contact

Revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede is een van de eerste organisaties die gebruik maakt van een online ontmoetingsportaal waarbij revalidanten en vrijwilligers met elkaar in contact kunnen komen. Caire.nu heeft dit online hulpnetwerk voor mantelzorgers, vrijwilligers en hulpvragers ontwikkeld.

In 2011 is er binnen Het Roessingh een onderzoek gedaan naar de vrijetijdsbesteding van klinische revalidanten; zij verblijven van een paar weken tot soms vele maanden in de kliniek. Er blijkt binnen deze groep veel behoefte te zijn naar contact anders dan met behandelaren en buiten de gewone bezoektijden om. Het Roessingh is daarom op zoek gegaan naar een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding die past bij deze behoefte. Het concept van Caire.nu sluit helemaal aan bij deze visie. Revalidanten en vrijwilligers kunnen elkaar eenvoudig vinden op dit “marktplaatsconcept”.

Revalidanten en vrijwilligers kunnen zich aanmelden op de website van Caire.nu en lid worden van de speciale groep van Het Roessingh. Revalidanten kunnen daar hun hulpvraag plaatsen en vrijwilligers kunnen hier op reageren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld afspreken om tijdens een therapievrij uurtje door het park te wandelen en eens een ander gesprek te hebben.

Het Roessingh helpt Caire.nu om de website te testen en verder te ontwikkelen. Medio zomer zullen bijzondere verhalen verzameld worden van revalidanten en vrijwilligers. In het najaar kan heel hulpvragend Nederland in contact komen met vrijwilligers die wat voor een ander willen betekenen. Het bijzondere hiervan is dat de vrijwilliger punten ontvangt voor de klussen die zij doet. Deze kunnen gebruikt worden als men zelf een keer hulp nodig heeft, ze overdragen naar een familielid die hulp nodig heeft of verzilverd worden bij bijvoorbeeld de schaatsbaan, bioscoop of bloemist.

Vrijwilliger worden?
Het Roessingh is blijvend op zoek naar vrijwilligers die tussen de therapieën door, in de avonduren of weekenden iets willen ondernemen met de klinische revalidanten. Dit vormt voor de cliënten een prettige onderbreking van de dag.

Voor meer informatie
http://rcr.roessingh.nl/het-roessingh/vrijwilligers

Plaats een reactie