Butler ontzorgt 55 plusser met ouders

0
570

Sinds kort biedt Ilse Heijnis een ‘eigentijdse butlerservice’ aan. Onder de naam Flairr neemt zij een deel van de verzorgende taken van 55 plussers voor hun ouders uit handen. Zij is werkzaam in de regio Noord-Holland. Met deze privé service helpt zij met alledaagse activiteiten waar de huidige (thuis)zorg en familie geen tijd voor heeft.

55 plussers
Ilse’s bedrijf Flairr sluit aan bij een behoefte waarin tot voor kort vrijwel niet voorzien werd. Zij helpt de 55 plussers met de zorg van hun ouders of neemt die uit handen. “Ik zie in de praktijk dat 55 plussers meer tijd zouden willen vrijmaken voor hun ouders dan mogelijk is. Hun uitwonende kinderen en overige sociale leven behoeven ook aandacht. Flairr geeft ze die ruimte”, aldus Ilse. Het merendeel van haar cliënten is ouder dan 55 jaar’. Desalniettemin heeft zij ook cliënten uit andere leeftijdscategorieën die gebruik maken van haar diensten.

Persoonlijke dienstverlening
Haar dienstverlening behelst enerzijds de 55 plussers wat meer tijd voor zichzelf te geven en anderzijds de senioren de gewenste aandacht te bieden. “Samen boodschappen doen of naar het tuincentrum gaan, een wandeling maken of het bieden van permanente zorg voor ‘huis en haard’ wanneer 55 plussers op vakantie zijn.” Tevens behoort het tot de mogelijkheden dat de senioren door Ilse worden begeleid naar een (buitenlandse) vakantiebestemming.

Ervaring en groei
Ilse heeft een achtergrond in de persoonlijke dienstverlening. Na haar Hogere Hotelschool heeft ze gewerkt voor ondermeer het Hilton Amsterdam. Hierdoor weet ze hoe belangrijk servicegerichtheid en gastvrouwschap is. “Naast service gaat het ook om een stukje vertrouwen. Immers, als cliënt vertrouw je toch je eigen moeder of vader toe aan een wildvreemde. Vertrouwen dien je op te bouwen. Om deze reden zie je dat cliënten na verloop van tijd steeds vaker gebruik maken van Flairr’’, aldus Ilse. Vooralsnog werkt Ilse Heijnis zelfstandig, maar gezien de enorme behoefte aan betrouwbare en betaalbare dienstverlening sluit zij verdere groei niet uit.