Burn-out kliniek voor overspannen managers

Op 1 maart 2015 openen psychiater Bram Bakker en zakenman Erik de Vlieger een Nederlandse burn-out kliniek in de Portugese Algarve. Het initiatief is ontstaan door de toenemende behoefte van het bedrijfsleven aan snelle en intensieve zorg voor mensen met een burn-out.

In Nederland kampt een op de zeven werknemers met een burn-out. Het gemiddelde ziekteverzuim is negen maanden. Dit kost bedrijven jaarlijks miljoenen. Met de burn-out kliniek bieden Bakker en De Vlieger het bedrijfsleven de mogelijkheid om burn-outklachten bij werknemers en managers snel en gericht aan te pakken.

Snelle behandeling
“Een snelle start met de behandeling heeft de beste uitkomsten”, aldus psychiater Bram Bakker. “Iedere maand die je kunt besparen op verzuim betekent dat je een goede investering hebt gedaan. In de reguliere GGZ zorg mag je blij zijn met een laagfrequente behandeling van hooguit één gesprek per week. En dan heb ik het nog niet over de lange wachtlijsten waar je eerst mee te maken krijgt. De mensen die hun burn-out snel en adequaat te lijf willen gaan, worden tot op heden niet bediend. En daar gaan wij verandering in brengen.”

Vitality Clinics Kliniek Portugal omgeving

Nederlands burn-out team
Het intensieve behandeltraject duurt drie maanden en start met een fulltime behandeling door Nederlandse psychologen en fysiotherapeuten in de Portugese Algarve. “Die eerste twee weken zijn zeer intensief”, aldus Bakker. “Dan is het voor deelnemers belangrijk om even helemaal afgesloten te zijn van prikkels uit de buitenwereld.” De behandeling vindt plaats op een locatie in Portugal waar de privacy van de deelnemers gewaarborgd is. Aansluitend vindt er in Nederland gedurende drie maanden ambulante zorg plaats. Er zijn geen wachtlijsten.

Taboe
Erik de Vlieger, net zelf hersteld van psychische klachten, wil nu andere ondernemers en managers helpen om zich zo snel mogelijk weer fit te voelen. “Helaas heerst er nog een taboe op burn-outklachten”, zegt hij. “Terwijl het gewoon zwaar klote is om te hebben. Je wilt daar zo snel mogelijk vanaf en dat kan!”

Op 12 februari 2015 is het eerste boek van de Vlieger verschenen ‘Tot hier en nu verder‘, waarin hij ook ingaat op de depressieve episode in zijn leven.

Meer informatie
www.vitalityclinics.nl

1 gedachte over “Burn-out kliniek voor overspannen managers”

 1. Geachte heren,

  Ik ben dan wel geen manager, maar een uitgever (van boeken), en herstellende van een behoorlijke burn-out.

  Eh, ik moet er niet aan denken om ergens in Portugal te moeten herstellen.

  Ik ben tijdens mijn eerste burn-outfase naar Limburg geweest, ons vertrouwde vakantiehuisje, en ik raakte volslagen in paniek. Kortom: uw plan zou mij als burnouter angst aanjagen, en mij compleet ontregelen. De nieuwe omgeving was in mijn geval niet goed voor mijn overbelaste hoofd. Ik had het gevoel dat mijn hersenen niet meer konden schakelen of nieuwe informatie (als andere locatie of ruimte) konden verwerken.

  Dit even mijn spontane reactie op uw plan.

  Met vriendelijke groet,

  Beppie de Rooy (net gestart met reïntegreren, en fan van ACT)

  Beantwoorden

Plaats een reactie