Burgemeester Hoes tevreden over drugsmaatregelen

0
640

Burgemeester Hoes van Maastricht is tevreden met de nadere uitwerking en invoering van het drugsbeleid van minister Opstelen van Veiligheid en Justitie.

Burgemeester Hoes: “De uitwerking van de minister is een werkbaar plan. Met de operationele datum van 1 mei 2012 hebben we meer tijd om de voorbereidingen op de invoering van het besloten club – en ingezetene criterium uit te voeren. Ook het uitstel naar 1 januari 2013 van het maximumaantal leden per coffeeshop geeft zowel ons als de coffeeshophouders de mogelijkheid om zich gedegen voor te bereiden op deze maatregel”.

Verder is Hoes tevreden met de toezegging van de minister dat de invoering van het besloten club – en ingezetene criterium niet ten koste mag gaan van de lokale prioriteiten bij de politie.

Burgemeester Hoes zendt de brief van minister Opstelten door naar de gemeenteraad. Naar verwachting zal de Raad zich in januari buigen over de lokale gevolgen van de nadere invoering en uitwerking van het rijksdrugsbeleid.

Vorig artikelGroenLinks blij met uitstel kerncentrale
Volgend artikelRituelen geven overleden baby plek in gezin
Maastricht is een stad in het zuiden van de Nederlandse provinie Limburg. Zij is de hoofdstad van deze provincie en telt 119.623 inwoners (1 april 2011, bron: CBS), die Maastrichtenare] worden genoemd. Maastricht is gelegen aan weerszijden van de rivier de Maas. De stad heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot in de Keltische tijd, voor het begin van de huidige jaartelling. De geschiedenis weerspiegelt zich in het historische stadscentrum met verschillende Romaanse en andere stijlkerken en de vele pleinen. Het bekendste plein is het Vrijthof, gelegen nabij de Servaaskerk, die vernoemd is naar de heilige Servatius, de beschermheilige van het vanouds katholieke Maastricht. Tegenwoordig heeft Maastricht vooral het imago van een bourgondische stad, waar het goed winkelen en recreëren is. Er komen dan ook veel toeristen. Dankzij de aanwezigheid van een universiteit en een hogeschool is het ook een studentenstad.