Burendag, zaterdag 25 september, wordt gevierd door ruim 1,1 miljoen buren

Een recordaantal buren viert, naar verwachting, aanstaande zaterdag Burendag. Vorig jaar vierden 650.000 mensen hun buurt, dit jaar komen bijna twee keer zo veel buren bij elkaar om hun goede ideeën voor de buurt gezamenlijk uit te voeren. Dit blijkt uit een peiling die de initiatiefnemers Douwe Egberts en het Oranje Fonds gisteren lieten uitvoeren door bureau Motivaction.

De initiatiefnemers organiseerden de afgelopen weken zo’n 150 Buurt Brainstorms door het hele land. Duizenden ideeën werden, onder het genot van een goede kop koffie, bedacht. In totaal ontving het Oranje Fonds ruim 2500 aanvragen voor vergoeding van Burendag initiatieven, ruim 600 meer dan vorig jaar. Het Oranje Fonds gaf in totaal bijna 1 miljoen euro uit aan goede ideeën. Op www.burendag.nl kunnen buren precies zien welke activiteiten er aanstaande zaterdag plaatsvinden in hun buurt.

Activiteiten in heel Nederland
Uit de peiling die gisteren werd uitgevoerd, blijkt dat de provincie Drenthe zaterdag verreweg het meest actief zal zijn, daar zeggen, naar verhouding van het aantal inwoners, de meeste mensen Burendag te zullen gaan vieren. Maar ook Friesland komt zaterdag massaal in actie. Relatief de minst actieve provincie is Flevoland.

Top 3 meest actieve provincie
1. Drenthe
2. Friesland
3. Utrecht

Het meest populaire Burendag idee, zo kwam uit eerder onderzoek naar voren, is ‘actieve sport- en spelmiddag met de buurt’. Gevolgd door ‘het schoonmaken en opfleuren van de buurt’. Niet alleen buren komen in actie, ook vele buurt- en wijkverenigingen vieren Burendag. Zij houden in het hele land Open Huis en organiseren activiteiten voor de buurt.

Plaats een reactie