Buitensportactiviteiten na behandelprogramma tegen overgewicht

Buitensportactiviteiten als beloning. Dat krijgen de kinderen die voor de zomervakantie hebben deelgenomen aan het intensieve behandelprogramma tegen overgewicht ZGT ControlXL. Op woensdag 25 augustus gaan zij in teamverband samen met hun ouders verschillende uitdagingen aan.

ZGT ControlXL is een multidisciplinair programma voor kinderen met overgewicht, dat wordt verzorgd vanuit ZGT en onder medische supervisie staat van kinderarts J.C. Bakker (ZGT Hengelo). De vier belangrijkste pijlers van het programma zijn ouderparticipatie, beweging, voeding en voedingsgewoonten en gedragsverandering.

De groep kinderen die woensdag meedoet, heeft voor de zomervakantie het intensieve deel van het behandelprogramma afgesloten. Buitensport Twente uit Zenderen organiseert de buitensportactiviteiten. Het komende halfjaar gaat de groep onder leiding van Sportcentrum Fitpunt in Hengelo wekelijks gezamenlijk bewegen en worden de kinderen gestimuleerd om reguliere vormen van sport te beoefenen. Dit traject wordt gefinancierd met subsidie van de Gemeente Hengelo.

Meer informatie over ControlXL is te vinden op www.zgt.nl/controlxl; voor meer informatie over Buitensport Twente zie www.kbt.nl.

Plaats een reactie