Buitenspeeldag 2012

Na een zeer geslaagde Buitenspeeldag op 1 juni 2011 kondigen de initiatiefnemers alvast de datum aan voor de zevende editie volgend jaar: woensdag 13 juni 2012. Op die dag gaat als vanouds de tv-uitzending en website van Nickelodeon letterlijk ‘op zwart’ en worden in heel Nederland voor kinderen sport- en spel activiteiten in straten en wijken georganiseerd.

De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Nickelodeon, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Jantje Beton in samenwerking met de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Scouting Nederland en werd dit jaar voor de 6e keer georganiseerd. Met dit initiatief stimuleren de partijen niet alleen de kinderen om lekker buiten te spelen en te sporten, maar vragen ze ook landelijk aandacht voor het belang van veilig buitenspelen. Op deze dag gaan ook de tv-uitzending en website van Nickelodeon letterlijk ‘op zwart’.

Voor kids is meer buiten spelen en sporten van essentieel belang omdat dit onder andere bijdraagt aan meer sociale contacten tussen kinderen en tieners onderling. Ook vergroot het de kansen op lichamelijk bewegen en actieve sportbeoefening, met daarbij mogelijkheden tot aansluiting bij jeugd- en sportverenigingen. De initiatiefnemers delen het grote belang dat buiten spelen biedt aan kinderen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes in de buitenlucht lekker ravotten, stoeien, rennen en springen, geeft niet alleen een schat aan vreugde en lol maar levert ook een wezenlijke bijdrage in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Plaats een reactie