Buddybon-project ZiekenhuisGroep Twente

Zal ik voor je koken of wil je liever een eindje wandelen? Op 9 december vindt in ZGT de aftrap plaats van het buddybonproject. De buddybon is er om aan mensen te geven die om verschillende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Beeldend kunstenaar en zorgverlener Catherien Jansen heeft samen met ZGT het initiatief genomen om een ZGT buddybon uit te brengen. ZGT is het eerste ziekenhuis in Nederland dat meedoet met dit project.

Landelijk bestaat de bon al: www.buddybon.nl.

Het startsein wordt gegeven om 12.45 uur in de centrale hal van ZGT Almelo door mevrouw J.M.G. Waayer, voorzitter van de cliëntenraad en drs. M.J.P. Schmidt, voorzitter van de Raad van Bestuur. Zij halen de eerste kaarten uit de boom en zorgen voor een goede bestemming. Daarna kan iedereen die graag wat voor een ander wil betekenen in actie komen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op de bon vult de gever in wat hij voor iemand wil betekenen, Bijvoorbeeld samen met een bejaarde buurvrouw gaan wandelen, voor een zieke collega koken of een vriendin die niets kan weggooien, helpen met opruimen. De ontvanger bepaalt zelf of en wanneer hij de bon gaat gebruiken. Kortom, vrijheid zonder vrijblijvendheid. Het is de bedoeling dat de buddybonnen vanaf 9 december in de kerstbomen op beide locaties van ZGT komen te hangen. Belangstellenden kunnen dan via de kaart hun diensten aanbieden aan een goede buur, collega of familielid. Dit naar eigen keus.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

Plaats een reactie