BUB Easy Batavus E-bike van het jaar

De BUB Easy van Batavus is uitgeroepen tot eerste officiële E-bike van het jaar. Deze opvallende en robuuste maar lichte stadsfiets met trapondersteuning is maandag 24 januari op de FietsVak in Rosmalen, de vakbeurs voor de tweewielerbranche, onderscheiden met de titel E-bike van het jaar 2011.

De vakjury schrijft aangenaam verrast te zijn dat dit jaar voor vrijwel elke consument een E-bike beschikbaar komt. En als je dan als vakspecialist niet alleen naar de prettige rijeigenschappen en het comfort van de fiets kijkt maar ook heel goed let op innovatie, vormgeving en design, dan kom je al gauw bij de BUB Easy uit. Die biedt passende en krachtige trapondersteuning voor de moderne, opvallende en vooral betaalbare stadsfiets van jong tot oud. Voor iedereen die onderweg is en daarbij graag geniet van dat krachtige extra duwtje in de rug dat het fietsen op een e-bike zo aangenaam maakt. Het mag onderhand wel duidelijk zijn, trapondersteuning is voor iedereen beschikbaar. Omdat fietsen, ook op een E-bike, immers gezond is voor iedereen!

De BUB Easy staat voor de jongste telg in de BUB familie van Batavus. Een tweeling – jawel, een jongen en een meisje – met het opvallende paperclipframe en bijbehorend kleurrijke lifestyle concept. De BUB Easy(R) krijgt de extra energie geleverd door accu en motor met hoogwaardige Batavus E-bike technologie. De accu is stevig verankerd maar wel uitneembaar geplaatst op een speciaal hiervoor ontwikkelde drager.

De BUB Easy wordt zo mogelijk een nog meer opvallende stadsfiets dan zijn toch al trendy zusjes en broertjes. Met eigen kenmerken, maar wel het speciale in eigen huis bij Batavus ontwikkelde BUB design en zeer comfortabele BUB rijgedrag.

Trapondersteuning op een toch al gemakkelijk rijdende trendy flaneerfiets, heb je dat wel nodig? Natuurlijk! In alles is de BUB immers gericht op het comfort, op gemakkelijk fietsen. Het ver naar achteren reikend retrostuur maakt een relaxte zithouding mogelijk en de brede banden verhogen het rijcomfort. En op een BUB wil je ook wel eens iets verder van huis. Misschien niet om te flaneren, wel omdat je gezond en toch met een krachtig steuntje in de rug onderweg wilt zijn op je trendy fiets. Daarom is er de BUB Easy(R). Een robuuste maar lichte en betaalbare stadsrakker met eens heel sterk karakter.

Batavus haalt met de titel E-bike van het Jaar andermaal een aansprekende award binnen voor het opvallende BUB-lifestyleconcept dat de fietsfabrikant in samenwerking met van Berlo Strategy & Design heeft ontwikkeld. Bij de BUB dient de vorm niet alleen het karakter. De vorm versterkt ook de stabiliteit van deze fiets en dat komt natuurlijk het rijgedrag ten goede. Niet voor niets heeft de BUB sinds hij een jaar geleden op de markt kwam ook al de prestigieuze gouden IF-award 2010 voor product design en de Nederlandse GIO voor Goed Industrieel Ontwerp in de wacht gesleept.

Plaats een reactie