Bryan Visser Nederlands Kampioenschap Verpleegkunde

Op zaterdag 11 januari 2014 behaalde Bryan Visser tijdens het Nederlands Kampioenschap Verpleegkunde, de Calibris ZorgTopper-wedstrijd, de eerste plaats.

Bryan Visser wint Nederlands Kampioenschap Verpleegkunde

Hij is daarmee de beste leerling verpleegkundige van Nederland. De 19-jarige student van het Alfa-College toonde volgens de jury een evenwichtige uitvoering van zijn vak.

Bryan had aandacht voor de emoties van de patiënt, maar zorgde er ook voor dat zijn verpleegtechnische taken op professionele wijze werden uitgevoerd. Bryan ontving zijn beker uit handen van ZorgTopper 2013, Cok Steenbergen.

Van regionaal tot landelijk kampioen
Bryan won in november 2013 een van de vier regionale voorrondes van de ZorgTopper-wedstrijd die werden gehouden op roc’s verspreid over Nederland. Daarmee verdiende hij een plaats in de nationale finale die plaatsvond tijdens het beroepskeuze-evenement Skills Masters in Ahoy Rotterdam. Daar streed de Groninger in drie rollenspellen en een rekentoets tegen drie andere regionale kampioenen: Izana Schimmel (MBO Utrecht), Detlef van Gestel (Leeuwenborg Opleidingen) en Froukje Veenemans (Albeda College). Een deskundige jury, die bestond uit een vertegenwoordiging vanuit het ziekenhuis, de thuiszorg, de gehandicaptenzorg en Calibris, beoordeelde de leerlingen op aspecten als vakdeskundigheid, communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden.

Verrassing
Voor Bryan kwam de overwinning als verrassing. “Stiekem hoopte ik te winnen, maar ik had het zeker niet verwacht. Ik vond het erg leuk om mee te doen. Ik heb tijdens de wedstrijden geleerd onder druk te presteren, maar vooral ook plezier te hebben in mijn werk en in de omgang met de patiënt.”

Achtergrond
Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd jaarlijks ter promotie van het werken in de zorg. De Calibris ZorgTopper laat zien dat je trots mag zijn op het beroep van verpleegkundige. Daarnaast laten de rollenspelen aan (v)mbo-leerlingen zien wat het vak inhoudt.

Plaats een reactie