Brocacef stopt levering geneesmiddelen

Brocacef Groothandel, de tweede partij in de Nederlandse farmaceutische markt zal per 1 november aanstaande een aantal geneesmiddelen niet meer aan apotheken leveren.

Sinds 2008 is door zorgverzekeraars een aantal maatregelen genomen met als doel een prijsdaling van een groot aantal geneesmiddelen te realiseren. Zowel het preferentiebeleid als het systeem van de laagste prijsgarantie heeft ervoor gezorgd dat de prijzen van vooral generieke geneesmiddelen fors zijn gedaald waardoor er jaarlijks honderden miljoenen euro’s zijn bespaard. Brocacef heeft dit beleid van zorgverzekeraars altijd ondersteund. Tegelijkertijd zijn door deze prijsdalingen de marges voor de groothandel voor de fijndistributie van circa 1000 geneesmiddelen dusdanig afgenomen dat levering hiervan bedrijfseconomisch niet meer verantwoord is.

Frank Groβe-Natrop, managing director van Brocacef Groep NV, waarvan Brocacef Groothandel deel uitmaakt: “Wij betreuren deze stap ten zeerste omdat we beseffen dat we daarmee zowel apotheekhoudenden als de patiënten raken. Zolang het een klein deel van het assortiment betrof, hebben wij deze verlieslatende producten in ons assortiment gehouden. Dit om het algemeen belang te blijven dienen. We kunnen echter niet doorgaan met het leveren van een steeds groter wordende groep geneesmiddelen die met verlies wordt afgeleverd. We hebben de afgelopen maanden uitgebreid gesproken met leveranciers en zorgverzekeraars om tot een oplossing te komen maar helaas zonder resultaat.”

Brocacef Groothandel zal de groep producten die het betreft eind oktober 2012 bekendmaken.

Plaats een reactie