Breng eens een bezoek aan de Bibliotheca Thysiana in Leiden

Johannes Thysius (1622-1653) bouwde in zijn korte leven een grote collectie boeken op. In zijn testament bepaalde hij dat zijn bibliotheek bewaard moest blijven ‘tot publycque dienst der studie’. En speciaal daarvoor werd een pand gebouwd met als gevolg, dat Leiden nu een complete 17e-eeuwse particuliere bibliotheek heeft, de Bibliotheca Thysiana.

Niet alleen ademt het gebouw de sfeer van haar tijd, maar ook de boeken zijn een lust voor het oog. In kalfsleer gebonden folianten met adembenemende illustraties, boeken waarvan er maar enkele op de wereld zijn, een handgeschreven catalogus van de collectie, het zijn objecten die verrassen en bewondering afdwingen. En ook de eenvoudige, functionele ruimte, speciaal gebouwd rond de collectie biedt de bezoeker een uitstapje naar het verleden, zoals dat nog maar zelden mogelijk is.

In het arrangement van Groepswijzer.nl krijgt de deelnemer een rondleiding door de Bibliotheca Thysiana door een deskundige gids. Vervolgens schetst een stadswandeling een beeld van het Leiden waar Thysius woonde en werkte.

Kijk voor meer informatie over dit exclusieve arrangement op www.groepswijzer.nl

1 gedachte over “Breng eens een bezoek aan de Bibliotheca Thysiana in Leiden”

  1. Pingback: Tweets die vermelden Breng eens een bezoek aan de Bibliotheca Thysiana in Leiden | GezondheidsKrant -- Topsy.com

Plaats een reactie