Brandwondenspecialisten RKZ spreken tijdens Katie Piper event

Brandwondenchirurg Paul van Zuijlen en brandwondenonderzoeker Esther Middelkoop reizen vrijdag 22 februari af naar Engeland om daar college te geven op uitnodiging van de Katie Piper Foundation.

Katie Piper DVD 2011

Vanuit de ‘Scar Academy’ verzorgen ze beide een lezing over (de behandeling van) littekens voor artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals.

Katie Piper
Katie Piper, voormalig fotomodel, werd in maart 2008 slachtoffer van een aanval met zwavelzuur. Als gevolg daarvan liep ze zware brandwonden op. De destijds nog experimentele behandeling die zij kreeg met kunsthuid is ontwikkeld in het Rode Kruis Ziekenhuis/ Brandwondencentrum Beverwijk. Middelkoop stond aan de basis van deze behandeling en Van Zuijlen promoveerde hier op.

Na een intensieve periode van herstel besloot Katie Piper zich in te gaan zetten voor de positie van brandwondenslachtoffers: “Making it easier to live with burns and scars”, en richtte de liefdadigheidsorganisatie Katie Piper Foundation op. Vanuit deze stichting zet zij zich onder andere in voor kennisverspreiding op het gebied van brandwonden- en littekenbehandeling.

Paul van Zuijlen bij de Wereld draait door op 10-05-2011

Paul en Esther
Prof.dr. Paul van Zuijlen en Prof.dr. Esther Middelkoop zijn twee van de drie hoogleraren die onder andere werkzaam zijn in het Brandwondencentrum Beverwijk. Beide zetten zich al geruime tijd in voor het ontdekken van steeds weer nieuwe manieren om brandwonden en andere huidaandoeningen te behandelen met zo min mogelijk littekens en zo minimaal mogelijke belasting van de patiënt.

Bekijk het programma: www.scaracademy.co.uk/SA.pdf en de website van de Katie Piper Foundation: www.katiepiperfoundation.org.uk

Plaats een reactie