Brandbrief ‘Ouderen worden uitgekleed!’

Bij de start van het parlementaire jaar op dinsdag 6 september 2011 zal seniorenorganisatie ANBO om 13.00 uur op het Plein te Den Haag -onder het motto ‘Ouderen worden uitgekleed!’- een brandbrief overhandigen aan de woordvoerders ouderenbeleid van de Tweede Kamer. Dit om aandacht te vragen voor de gevolgen die het beleid van het huidige kabinet heeft voor de participatie van senioren in de samenleving.

“De koopkracht, de mobiliteit en het wonen van senioren staat onder druk. Maar ook de ouderenzorg en de mantelzorg baart ANBO zorgen. Door een opeenstapeling van maatregelen zijn senioren minder in staat om te functioneren zoals zij zelf willen. Kortom het kabinet kleedt hen uit, terwijl grijs juist in de mode is. Daar zit de kennis en ervaring”, aldus ANBO-directeur Liane den Haan.

De overhandiging van de brandbrief gaat gepaard met een ludieke actie. De ANBO-bus krijgt een prominente plaats op het Plein. Daarbij een podium met aan weerswijzen twee reusachtige naakte levensechte poppen. Een aantal senioren zal het motto letterlijk uitdragen door zich op het podium uit te kleden. Circa tien woordvoerders ouderenbeleid van de Tweede Kamerfracties hebben toegezegd erbij aanwezig te zijn en zullen een eerste reactie geven.

Plaats een reactie