‘Brain sales’ levert 120.000 euro op voor gastenverblijven VUmc

0
639

Een bijzondere fondsenwervende avond in het Mariott Hotel in Amsterdam, waarbij voornamelijk geestkracht en expertise geveild zijn, heeft 120.000 euro opgebracht. Dit bedrag is bestemd voor inrichting en exploitatie van de gastenverblijven van VU medisch centrum in Amsterdam. Gastenverblijven VUmc is een unieke voorziening voor familie van patiënten die dichtbij hun dierbare willen verblijven tijdens opname in VU medisch centrum.

Op de avond zagen ruim 270 aanwezigen een korte film met persoonlijke verhalen van patiënten en familie, die allen het belang van het logeerhuis en de familiekamers op de afdelingen benadrukten. Alle gasten hadden een tafel of stoel voor deze avond gekocht en zorgden zo voor een prachtige opbrengst waarin ook de verkoop van loten en een korte veiling waren inbegrepen. De traditionele veiling van goederen was grotendeels vervangen door het veilen van geestkracht en deskundigheid van experts. Zo zijn geveild een voetbalclinic van Edgar Davids, een bezoek met uitleg van Ernst Veen in de Hermitage, een zoen van de zeeleeuw in Artis en komen diverse VUmc hoogleraren bij de kopers thuis of in het bedrijf informatie geven over hun vakgebied.

De totale opbrengst van de avond is bestemd voor het goede doel. De locatie en diner werden volledig door het Mariott Hotel en sponsors aangeboden. Het voltallige personeel bestond uit enthousiaste vrijwilligers; van portier, boekhouder, receptionist tot beveiliging; allen zetten zich deze avond belangeloos in. Dit gebaar en engagement van de directie en het personeel van het Marriott Hotel zetten de toon van deze avond. Verder traden artiesten op en veel van de organisatoren zetten zich vrijwillig in. ‘Het was een zorgvuldige, liefdevolle, grappige avond met onverwachte optredens’, aldus een van de gasten.

De Stichting Gastenverblijven VUmc is de nieuwe naam van de fusie van de stichting Gastenverblijf VU ziekenhuis en de stichting Timeoutkamers. Door de bundeling van krachten van beide stichtingen wordt aan familieleden van patiënten niet alleen een logeerplek op het terrein van VUmc geboden, maar ook een verblijfplaats in de familiekamers op de afdelingen.