Bouw aan de langste drinkwater pijpleiding ter wereld

Eén op de 7 mensen over de hele wereld heeft geen toegang tot schoon drinkwater! Vrouwen in ontwikkelingslanden lopen gemiddeld 6 km om aan schoon drinkwater te komen. Aveda’s Earth Month campagne zorgt ervoor dat april geheel in het teken staat van WATER. Aveda Earth Month 2010 roept iedereen op tot actie om schoon drinkwater toegankelijk te maken voor iedereen!

Jointhepipe.org
Jointhepipe.org is het eerste sociale netwerk van kraanwater drinkers. Het doel is om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien en tevens het gebruik van plastic wegwerpflessen tegen te gaan.

Hoe? Jointhepipe.org promoot het gebruik van kraanwater en heeft hippe duurzame plastic waterflessen ontwikkeld van BPA-vrij plastic in de vorm van delen van waterpijpleidingen. Je koopt eenmalig een duurzame ‘pipe bottle’ en daar kan je vervolgens de rest van je leven water mee tappen, gewoon onder de kraan en in de toekomst bij de speciale watertappunten die Jointhepipe.org in zoveel mogelijk openbare ruimtes wil plaatsen, zoals parken, musea en bushaltes. Tevens is er een porseleinen waterkaraf voor horeca en thuisgebruik.

Van de donaties voor de Jointhepipe.org karaffen en waterflesjes worden water- en sanitatie projecten, zoals waterpijpleidingen en waterputten, in Derde Wereld landen gefinancierd. Onderop de karaffen en flessen staan de coördinaten van de put of pomp waar je donatie aan bijdraagt. Bovendien blijven door het drinken van kraanwater, de milieubelastende factoren die gepaard gaan met het drinken van voorverpakt fabriekswater (zoals CO2 uitstoot en de productie van glas en plastic) uit. Een leuke bijkomstigheid is overigens dat uit kraanwateronderzoek uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie, is gebleken dat Nederland het beste drinkwater van heel Europa heeft!

AVEDA JOINS THE PIPE & WALK FOR WATER
Aveda lanceert Jointhepipe.org tijdens Earth Month waarbij alle activiteiten in het teken staan van water. De hippe waterflesjes zijn verkrijgbaar in alle Aveda Salons & Spa’s (zie www.facebook.com/AvedaBenelux) Daarnaast organiseert Aveda een Walk For Water (6 km) op 16 mei in hartje Amsterdam en op 30 mei in hartje Antwerpen. Aveda & JointhePipe.org roepen iedereen op om mee te doen: kom met je gezin, vrienden of maak er een sportief redactie-uitje van. De aankoop van een Aveda Jointhepipe.org fles dient als toegangsbewijs en je bouwt mee aan de langste waterpijpleiding ter wereld! Inschrijven kan ook op www.facebook.com/AvedaBenelux

Prijs Aveda Join The Pipe fles: E 15,- (NL) en E 15,25 (BE)

FRIENDS OF JOIN THE PIPE
Sophie Hilbrand zal dit fantastische project steunen en iedereen oproepen tot het drinken van kraanwater: “Het is geweldig deel uit te maken van de langste water pijpleiding ter wereld die er voor zorgt dat schoon drinkwater toegankelijk wordt voor iedereen!”

INITIATIEFNEMERS Jointhepipe.org
Initiatiefnemers van Jointhepipe.org, Geraldo Vallen & Lorenzo De Rita: “Bottled water is a dead man walking”

AVEDA EARTH MONTH:
Gedurende de maand april roept Aveda middels haar Earth Month campagne iedereen op om geld in te zamelen voor schoon & toegankelijk drinkwater voor iedereen en overal ter wereld. De campagne houdt in dat er spa en salon activiteiten worden georganiseerd naast vele nationale Walks For Water.

Sinds 1999 heeft Aveda Earth Month meer dan $14.2 miljoen opgebracht voor diverse milieu gerelateerde doelen. Het doel is om dit jaar wereldwijd $ 3.5 miljoen in te zamelen ten behoeve van schoon drinkwater.

2 gedachten over “Bouw aan de langste drinkwater pijpleiding ter wereld”

  1. Goed al die aandacht en initiatieven voor de promotie van kraanwater. Het mooie van dit initiatief is dat je door zelf kraanwater te drinken, anderen schoner water kunt aanbieden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie