Botanische Tuinen Universiteit Utrecht gaan 27 februari weer open

De Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht openen op 27 februari 2011 hun poorten voor publiek. De tuin is er klaar voor en de eerste voorjaarsbloeiers staan al te pronken.

Vanwege de opening kunnen geïnteresseerden op zondag 27 februari een begeleid kijkje nemen bij de eerste voorjaarsbloeiers. Om 11.00 en 14.00 uur geeft hortulanus Gerard van Buiten een korte inleiding over stinzenplanten in het Entreegebouw en gaat daarna op een voorjaarsontdekkingtocht door de tuin.

Utrechtse Botanische Tuinen
De Utrechtse Botanische Tuinen zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht en liggen in het hart van het universitaire centrum De Uithof. De Tuinen, met een oppervlakte van ruim 7 hectare, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vindt u de prachtige Rotstuin, de Systeemtuin, de (sub)tropische collecties in het Kassencomplex, het Buitenfort, de Thematuin en de Diertjestuin.

De Tuinen als organisatie dateren al van 1639 en zijn daarmee één van de oudste Nederlandse Botanische Tuinen. De functie van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht is in de loop van de ruim 350 jaar van zijn bestaan wel enigszins veranderd. De primaire functie is nog altijd ondersteuning van onderwijs en onderzoek. Daarnaast is steeds meer nadruk komen te liggen op de publieksfunctie van de Tuinen en speelt ook natuurbescherming, vooral in internationaal verband, een belangrijke rol.

Plaats een reactie