Borstvoedinggoeroe in Mammacafé Enschede

Het thema van de Wereld Borstvoedingsweek is dit jaar: ‘Het verleden kennen, de toekomst plannen: borstvoeding bruist!’. Mammacafé Enschede organiseert naar aanleiding hiervan in samenwerking met VVT Kraamzorg vrijdag 5 oktober 2012 een themabijeenkomst over borstvoeding. Stefan Kleintjes, die landelijke bekendheid geniet als het gaat om borst- en kindervoeding, zal gastspreker zijn.

Inhoud themabijeenkomst
Tijdens de themabijeenkomst vertelt Stefan op eigen wijze over bijvoeding met behoud van borstvoeding, stukjes-eten en zelf-doen; de zogenaamde Rapley methode. Hij gaat in op de achtergrond van de methode, die ook geschikt is voor kinderen die kunstvoeding krijgen, en laat zien hoe normaal borstvoeding, stukjes-eten en zelf-doen is. Samen eten kan zo gezellig zijn! Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Gastspreker Stefan Kleintjes
Stefan Kleintjes is kinderdiëtist en de drijvende kracht achter het Kenniscentum Borstvoeding en Borstvoeding.com. In de loop der jaren schreef hij verschillende boeken over kindervoeding. Eén hiervan is ‘Eten voor de kleintjes – van borst tot boterham’ voor kinderen van 0-4 jaar, waarvan sinds 1981 al zeven verschillende edities zijn verschenen.

Mammacafé Enschede
Het Mammacafé Enschede is een gezellige en laagdrempelige gelegenheid voor (aanstaande) ouders die elke vrijdag plaatsvindt van 10.00 tot 11.30 uur in café Fellini. Er is gelegenheid om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Vragen over borstvoeding, opvoeden en de rol als ouder worden beantwoord door deskundigen. Mammacafé Enschede werkt hiervoor samen met verschillende instanties, waaronder VVT Kraamzorg. De toegang is gratis.

Plaats een reactie